Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

“Een goed merk begint van binnenuit”

- 5 min
2
8

Art director Gerline den Hartog geeft een kijkje in de studio over merkontwerp.

Gerline den Hartog
Gerline den Hartog
12 oktober, 2022

Het begint allemaal met een verhaal, een idee, een beweging of soms alleen met een geluid. Deze visualisatie van het DNA van een organisatie of bedrijf is belangrijk voor het succes. Maar wanneer is een logo een goed logo, en hoe maak je van een identiteit een passende huisstijl?

Een goed merk begint van binnenuit.

Het is essentieel om samen te werken met de mensen achter het merk of de organisatie. Hen bij het proces betrekken en onderzoeken welke merkwaarden zij vertegenwoordigen. Wij creëren strategieën die leiden tot meer dan alleen een visuele identiteit. Ontwerpers helpen mee om een eerlijke en werkbare propositie te formuleren waarmee een merk vooruit kan, en doen dit in plaats van woorden met beelden. Een visuele identiteit is meer dan alleen een logo of afbeelding...

Alles begint met een idee: Wat wil je zeggen als merk? Wie wil je zijn? Wat wil je uitstralen? Wat is de sfeer? Past het bij je? Zal de doelgroep het snappen? Vaak hebben opdrachtgevers zelf al een heel goed idee waar zij naartoe willen, alleen ontbreekt de creatieve context nog.

De bouwstenen en een fundament

Een goede identiteit ontstaat uit een ‘toolbox’ met daarin de onderdelen die de merkwaarden van het merk relevant en interessant houden. Wat het merk doet leven en ademen…
Daarbij bouwen we een fundament met bouwstenen die ervoor zorgen dat een merk op lange termijn levendig en interessant blijft. In nauwe samenwerking met ontwerpers, schrijvers en tekenaars creëren wij iets unieks, herkenbaars, dat wij samen met de opdrachtgever tot leven blazen.


Alles begint met een idee

Samen met jou leggen wij het fundament voor jouw merkidentiteit.
Zoals hier, in deze 3 voorbeelden:

Land-ID: Herpositionering

Wanneer je merkt dat je huidig merk niet de juiste doelgroep bereikt of verouderd is, dan zal er iets in je merkstrategie moeten veranderen. Het kan gezien worden als de 'renovatie' van een merk. Land-ID kwam bij P/c voor een nieuwe website. Na enkele gesprekken bleek hun identiteit onvoldoende aan te sluiten bij deze digitale vertaalslag. Wij gingen de uitdaging aan om het merk te herpositioneren.

De naam bleef hetzelfde, maar we ontwikkelden een nieuwe vorm, een nieuwe website en een aangescherpte propositie. Het hele proces is samen met directie, de medewerkers van Land-ID, klanten en stakeholders ontwikkeld en getoetst door middel van verschillende merkstrategiesessies.

Salacia Solutions: Een nieuw merk lanceren

Het opbouwen van je merk is nog nooit zo belangrijk geweest. Salacia Solutions laat zien dat je met een krachtige merkidentiteit succesvoller bent. De merkidentiteit is de basis van een corporate story en strategie. Samen met de opdrachtgevers hebben we de merkstrategie mogen aanscherpen.

Een vernieuwde corporate identiteit die bijdraagt aan nieuwe kansen. Deze is tegelijkertijd uitgewerkt in een video waarmee Salacia Solutions direct een stem, gezicht en geluid heeft gekregen.

Stichting Spinoza Lyceum: Uitbreiding van een organisatie

Een nieuwe visuele identiteit die de ziel van de scholen vat, die de twee locaties duidelijk van elkaar onderscheidt, maar ook eenheid uitstraalt. Dat was de vraag waarmee Stichting Spinoza Lyceum bij P/c aanklopte. Samen met diverse mensen binnen de organisatie hebben we de nieuwe identiteit mogen vormgeven en implementeren. Het logo, de kleuren, de typografie en de vormentaal, website en fotografie hebben allemaal een nieuwe look gekregen, waardoor de identiteit fris en veelzijdig is.

Meer weten?

Gerline den Hartog
Art Director
gerline@public-cinema.com
0207008231
LinkedIn
Gerelateerde posts
Visualisatie en design thinking: twee handen op één buik
Lees meer
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons