Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Zo dagen we collega's uit met sociale challenges

- 6 min
1
8

Dennis blikt terug op twee challenges die het comité sociale waarden organiseerde

Dennis Molema
Dennis Molema
21 maart, 2024

Enkele jaren geleden hebben we bij P/c het 'comité sociale waarden' opgericht: een kleine groep collega's die elk kwartaal een sociale challenge bedenkt voor het hele team. Om onderwerpen bespreekbaar te maken, elkaar beter te leren kennen of om even met andere leuke dingen bezig te zijn dan de dagelijkse werkzaamheden.

In deze blog kijk ik terug op twee challenges die enerzijds inzicht geven in onze bedrijfscultuur en anderzijds werkgevers zouden kunnen inspireren om ook een comité sociale waarden op te richten.

1. De Dragons' Den Challenge

Het was alweer even geleden dat we een eigen project waren gestart bij P/c, simpelweg omdat het tijd en geld kost en we dat eerste vooral besteden aan onze opdrachtgevers. Een logisch gevolg van de groei van de organisatie, maar ook zonde omdat ons team uit slimme creatieven bestaat die de wereld een stuk mooier willen en kunnen maken. Nu doen de meeste van onze opdrachtgevers dat gelukkig al, maar niet bij elk project zijn we van A tot Z betrokken.

Een sociaal-maatschappelijk project pitchen

Daarom organiseerden we de Dragons' Den challenge, gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma waarin beginnende ondernemers op zoek gaan naar een investeerder en de kans krijgen om hun eigen bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen.

We maakten teams van minimaal 4 en maximaal 6 personen, die we zorgvuldig samenstelden op basis van geslacht, werkervaring, discipline en DISC-kleuren. Ieder team kreeg gezamenlijk 24 uur de tijd, verdeeld over 4 maanden om een eigen idee voor een sociaal-maatschappelijk project te pitchen bij de P/c vakjury: Office manager Daphne en directie Peter, Thijs en Ruben. Zij zouden de pitches beoordelen op 4 punten:

  • Is het haalbaar?
  • Is het onderscheidend?
  • Is het impactvol? Kunnen jullie aantonen dat het een verschil gaat maken?
  • Hoe wordt de financiering geregeld?

Keuze uit zes thema's

De ideeën moesten in elk geval voldoen aan één van de 6 thema's die ons na aan het hart liggen:

  • Gelijkheid
  • Klimaatverandering
  • Mentale gezondheid
  • Biodiversiteit/natuur
  • Migratie/arbeidsmarkt
  • Woningbouw

We organiseerden een workshop brainstormen en gaven kaders, richtlijnen en een deadline mee. We stuurden aan op het inplannen van tijd in de agenda's om te voorkomen dat men er niet aan toe zou komen.

De pitches

Op 25 januari 2024 mochten de deelnemende teams hun project pitchen tijdens de wekelijkse borrel.

De jury was onder de indruk van de pitches en besloot niet een, maar twee teams tot winnaar aan te wijzen die hun project dit jaar met budget mogen uitwerken!

2. De P/c Vitaliteits Challenge

Vitale werknemers presteren beter. Maar niet elke collega heeft de tijd in drukke wintermaanden om naast het werken aandacht te besteden aan ontspanning of een goede work-out. Daarom bedachten we de P/c Vitaliteits Challenge: iedere dag een korte, simpele opdracht uitvoeren voor een vitaler leven. 25 werkdagen achter elkaar. Van minimaal 7 glazen water drinken, tot 1 minuut wall sits doen, een rondje wandelen of een dag geen koffie drinken. Het komt allemaal voorbij.

.

Ruben bedacht zelfs zijn eigen challenge (zet wel je geluid iets zachter, want Ruben's personal trainer klinkt harder).

De wall of fame/shame

Om er echt een wedstrijd van te maken, maakten we een scorebord waarop iedereen kon aangeven of zij de challenge van die dag voltooid hadden. Dit gaf inzicht in wie er kans maakten op een plek in de wall of fame, of... de wall of shame.

And the winner is...

Het werd al snel duidelijk dat sommige collega's zelfs de kleinste challenges een grote uitdaging vonden, maar ook dat een aantal collega's fanatiek meededen. Het werd een close call tussen Judith, Leah en Damian, maar uiteindelijk ging Judith er met de eerste prijs vandoor na het voltooien van 19 challenges! Gefeliciteerd!

Daag ook je collega's uit!

Denk je nu: hé dat klinkt leuk?! Klik dan op onderstaande button en download onze challenges, stel een gedreven comité sociale waarden samen en get started. Het kan zorgen voor meer inclusiviteit, saamhorigheid, ontspanning en een betere team spirit.

Gerelateerde posts
'Die jongens van de filmpjes', dat zijn we niet meer...!
Lees meer
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons