Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Verbeeldingskracht voor maatschappelijke impact

- 3 min
3
8

Op 6 oktober vierden we ons tienjarig bestaan. Daarom organiseerden we een symposium met drie inspirerende sprekers die verbeeldingskracht gebruiken om impact te maken. 

Peter Kasbergen
Peter Kasbergen
12 oktober, 2022

Impact sinds 2012

In de theaterzaal van De Vlugt ontvingen we vorige week bekende gezichten vanuit allerlei sectoren en met verschillende achtergronden. Om hen te inspireren en mee te denken over vragen die ons in de afgelopen tien jaar bezig hebben gehouden, of dat nog steeds doen. Voordat we boeiende sprekers het woord gaven, lieten we een video zien waarin oprichters Peter Kasbergen, Thijs Kasbergen en Ruben Köster terugblikken op tien jaar Public Cinema. Met trots delen we 'm hier nog een keer.

Sprekers met verbeeldingskracht

Daarna was het tijd om onze sprekers welkom te heten. Zij maken maatschappelijke impact met een combinatie van analyse, creativiteit, design en verbeeldingskracht. Wouter Bruins (In Ovo) wil 3,2 miljard haantjes van de dood redden. Levi van Dam (JIMwerkt) werkt toe naar een jeugdzorg met 0 uithuisplaatsingen. En Renée Frissen (Open Embassy) zorgt dat nieuwkomers vlot hun weg vinden in Nederland.

We stelden hen een aantal prikkelende vragen:

- Wat is het probleem waar jullie een oplossing voor bieden?
- Hoe bedenk je nieuwe oplossingen voor bestaande problemen?
- Hoe ontwerp je oplossingen die echt werken?
- Hoe neem je mensen mee naar de toekomst?
- Wat kunnen we van elkaar leren?

Aangrijpende intermezzo's

Tussen de vragen door waren er intermezzo's van Abdelhamid Idrissi en spoken Word artiest Rihab el Majdoubi.

Abdelhamid vertelde het verhaal achter stichting Studiezalen. Uiteindelijk gaat het niet om het opkrikken van het cijfer wiskunde van een jongere. Je wilt dat zij zorgeloos kunnen slapen. Als je die omstandigheden voor ze kan scheppen, dan bestrijd je kansenongelijkheid pas echt. Daarom start Abdelhamid ook steeds weer nieuwe initiatieven, zoals onlangs de FRIS supermarkt waar gezinnen in een financieel kwetsbare situatie gratis kunnen winkelen.

Rihab droeg een prachtig zelfgeschreven gedicht voor, geïnspireerd op de huidige maatschappij. Ze haalt inspiratie uit dingen die ze ziet wanneer ze uit het raam kijkt, of die ze voelt wanneer ze naar het nieuws luistert.

Visueel verslag

Onze Visual Consultant Nicolien mocht niet ontbreken. Ze maakte een visueel verslag van de middag. Én we gingen nog even op de foto met de aanwezig teamleden en de winnaar van onze loting.

Samen maatschappelijke impact maken!

We kijken terug op een zeer geslaagde middag en kunnen niet wachten om ook de volgende tien jaar maatschappelijke impact te maken. Samen met onze opdrachtgevers!

Gerelateerde posts
'Die jongens van de filmpjes', dat zijn we niet meer...!
Lees meer
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons