Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Ongelijkheid in de kunstensector in 4 korte animaties

Schokkende cijfers uit het rapport van WOMEN Inc. vertaald naar animaties voor social media
Ongelijkheid in de kunstensector in 4 korte animaties

Schokkende cijfers vertalen naar beeld voor social media

WOMEN Inc. heeft onderzoek gedaan naar ongelijkheid in de kunstensector. Om vier schokkende cijfers uit het rapport 'Een nog onverteld verhaal' bekend te maken, vroeg WOMEN Inc. ons om per stuk een korte animatie te maken. De vraag was om animaties te maken van max 15 seconden zodat deze geschikt zijn voor sociale media. De uitdaging was hierbij om per feit een creatief concept te bedenken met daarin een link naar de kunstensector. De concepten mochten prikkelend en ludiek zijn.

Brainstormen over passende concepten

Na een interne brainstorm hebben verschillende creatieven gewerkt aan concepten voor de animaties. De animaties gaan over schokkende cijfers die op een prikkelende manier gevisualiseerd mochten worden. We hebben geprobeerd om in elke animatie een link te leggen met de kunstensector, om op die manier aan te sluiten bij de inhoud van het rapport.

Uit een zestal concepten hebben we er drie gekozen en gepresenteerd aan WOMEN Inc. Deze concepten bleken aan te sluiten bij de verwachtingen en pasten binnen de visuele stijl van de organisatie.

Prikkelende animaties en veel werkplezier

WOMEN Inc. is blij met het resultaat en vond dat wij als bureau raak schoten met de concepten voor deze animaties. We voelden hierin goed aan wat de wens/behoefte was voor deze animaties. WOMEN Inc. heeft de animaties gedeeld via verschillende kanalen als onderdeel van hun campagne 'Een nog onverteld verhaal'. De animaties zijn goed bekeken en zorgden voor de nodige discussies.

Wij zijn blij te hebben kunnen bijdragen aan de bekendheid van de cijfers uit dit onderzoek. Daarnaast is dit project een voorbeeld voor hoe team Concept & Design en team Animatie kunnen samenwerken. Van kick-off, interne brainstorm tot het opleveren van het eindproduct liep het proces gesmeerd en heeft iedereen die erbij betrokken was er met enthousiasme en plezier aan gewerkt.

Meer weten? CONTACT

Elien Hagedoorn
0207008231
elien@public-cinema.com
LinkedIn

Vermoedens van discriminatie, subtiel in beeld gebracht

Animatie voor het College voor de Rechten van de Mens
Vermoedens van discriminatie, subtiel in beeld gebracht

Heeft de overheid haar gezag verloren?

Een animatie voor ROB over het gezag van de overheid en hoe deze haar gezag kan terugwinnen
Heeft de overheid haar gezag verloren?

Op weg naar circulair plastic

Een visuele vertaling van de visie op plastic van Stichting Afvalfonds Verpakkingen
Op weg naar circulair plastic
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons