Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Op weg naar circulair plastic

Een visuele vertaling van de visie op plastic van Stichting Afvalfonds Verpakkingen
Op weg naar circulair plastic
DESIGN & COMMUNICATIE
DESIGN & COMMUNICATIE

Een visuele vertaling van de visie op plastic van Stichting Afvalfonds Verpakkingen

Stichting Afvalfonds Verpakkingen werkte aan haar visie op plastic. Daarin stond de afvalketen centraal. Zij heeft ons in een vroeg stadium betrokken om een vertaalslag te maken van die visie naar een visualisatie.

DOEL
DOEL

De afvalketen als kapstok voor de visie

We hebben een praatplaat gemaakt waarop de afvalketen centraal staat en als kapstok dient voor het verhaal. Per onderdeel in de afvalketen is toegelicht wat de belangrijkste verandering zou zijn volgens de visie. Dit hebben we vertaald naar een illustratie. De afvalketen wordt op een meer schematische manier weergegeven, terwijl de illustraties die de visie uitbeelden gedetailleerder en diepgaander zijn.

De grote pijl die tegen de klok in beweegt is een inhoudelijke keuze. Het belangrijkste onderdeel van de visie is namelijk dat de beweging in de keten verandert. Kort gezegd moet straks niet meer het gebruik van de markt leidend zijn voor hoeveel hoogwaardig recyclaat er gemaakt kan worden, maar moet het benodigde hoogwaardig recyclaat leidend zijn voor hoe verpakkingen geproduceerd worden.

Ook hebben we geadviseerd een beeldmerk te ontwikkelen voor de Plastic Wijzer, omdat zij hier voor een langere tijd over gaan communiceren. Het is dan handig om een herkenbaar beeld te hebben dat onderdeel uitmaakt van de visuele identiteit van Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

MIDDELEN
MIDDELEN

Een praatplaat, beeldmerk, diverse iconen en illustraties en Powerpoint template

Het resultaat is een praatplaat met daarop het hele verhaal dat Stichting Afvalfonds Verpakkingen kan delen met alle betrokken partijen uit de afvalketen. We hebben een beeldmerk ontwikkeld met iconen en illustraties, die zijn gebruikt op de webpagina en tijdens de lancering van de Plastic Wijzer. Daarnaast hebben we de praatplaat vertaald naar een opgemaakte PowerPoint-presentatie, waarin het verhaal stap voor stap wordt verteld met behulp van de juiste beelden en iconen. Deze wordt gebruikt tijdens presentaties bij samenwerkingspartners.

Salacia Solutions

Duurzaamheidsrapportages net zo toegankelijk maken als financiële rapportages
Salacia Solutions

Zó laat je kinderen nadenken over de betere wereld van morgen

Een visueel concept, camping realisatie en meer voor Museon-Omniversum's One Planet
Zó laat je kinderen nadenken over de betere wereld van morgen

Het gesprek over synthetische kerosine op gang brengen met visuele middelen

Een visuele identiteit van een bijeenkomst en twee films voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Het gesprek over synthetische kerosine op gang brengen met visuele middelen
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons