Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Zelfrijdende bussen in een wijk die nog niet bestaat.

Toekomstprojectie voor autonoom vervoer in de wijk Pampus in Almere
Zelfrijdende bussen in een wijk die nog niet bestaat.
DE VRAAG VAN GEMEENTE ALMERE & INTERREG EUROPE
DE VRAAG VAN GEMEENTE ALMERE & INTERREG EUROPE

Hoe test je iets dat niet bestaat?

Innovatie gaat niet vanzelf. Zeker niet als het over onze veiligheid gaat. Maar wanneer je een grote woonwijk gaat bouwen, wil je graag al rekening houden met de toekomst. Bijvoorbeeld met de inzet van zelfrijdende bussen voor het openbaar vervoer. Maar hoe test je iets dat niet bestaat en dat lastig te testen is in de fysieke ruimte? Veiligheid is immers essentieel en de regelgeving is streng. Interreg Europe en de gemeente Almere vroegen ons om hulp.

ONZE AANPAK
ONZE AANPAK

Een simulatie als oplossing

Samen met de opdrachtgever hebben we een plan bedacht waarin we met berekeningen, enquêtes, 2D en 3D visualisaties (in samenwerking met Sjoerd Olislagers) en animatietechnieken een simulatie konden maken van de inzet van autonoom openbaar vervoer in de nog te bouwen wijk Pampus. De simulatie gaat over 3 verschillende scenario's waarin de mate van de inzet en intensiteit van autonoom vervoer steeds oploopt.

HET RESULTAAT
HET RESULTAAT

Een prikkelende animatie

De simulatie is helder en prikkelt de zintuigen. Het wordt ingezet om toekomstige bewoners te betrekken bij het aanleggen van de wijk. Het bevat technische informatie om stedenbouwkundigen, die de wijk Pampus gaan bouwen, te helpen met het ontwerpen. De wijk Pampus zal binnen 10 jaar gerealiseerd gaan worden en de simulatie gaat een rol spelen in de besluitvorming over de inzet van autonoom vervoer in die wijk. Daarnaast wordt de simulatie op Europees niveau gedeeld zodat de kennis kan helpen met innovaties in andere Europese steden.

Meer weten? CONTACT

Thijs Kasbergen
0207008231
thijs@public-cinema.com
LinkedIn

Technologie is de oplossing voor zorg van de toekomst

Al 15 jaar brengt Medical Delta verschillende wetenschappelijke- en zorginstituten samen
Technologie is de oplossing voor zorg van de toekomst

Je weet wat een storm is, en wat vloed is. Maar wat is een stormvloed?

De combinatie van datavisualisatie en storytelling in een 2D/3D animatie voor Rijkswaterstaat.
Je weet wat een storm is, en wat vloed is. Maar wat is een stormvloed?
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons