Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Hoe ziet jouw Utrecht eruit?

In gesprek met Utrechters over de toekomst van de stad
Hoe ziet jouw Utrecht eruit?
DE VRAAG
DE VRAAG

Wat vindt Utrecht van de kwaliteit en leefbaarheid van de stad?

Gemeente Utrecht ontwikkelt een stedenbouwvisie om beter te kunnen sturen op de kwaliteit van de leefomgeving, efficiënt ruimtegebruik en architectuur. Dat is belangrijk voor een stad waar mensen nu en in de toekomst prettig wonen, werken en verblijven.

De gemeente vroeg ons een campagne te ontwikkelen om 5000 Utrechters te activeren een enquête in te vullen met vragen over de toekomst van de stad: Wil je meer of juist minder hoogbouw? Ben je liefhebber van groen of wil je liever meer parkeerplaatsen voor de deur?

CAMPAGNE KICKOFF
CAMPAGNE KICKOFF

De straat op!

Samen met bureau Lokahi en een meerderheid van ons team ontwikkelden we een campagne waarin diverse Utrechters centraal staan en vertellen hoe zij de toekomst van de stad voor zich zien. Met daarbij de oproep aan andere Utrechters ook hun mening te delen via een online enquête. We combineerden foto's, videobeelden en illustraties.

In korte tijd werkten we naar de kickoff van de campagne toe, waarbij ambtenaren de straat op gingen om met Utrechters in gesprek te gaan. We maakten:

  • Een video met Utrechters, inclusief een zelfgeschreven spoken word tekst.
  • Een beurswand voor het kickoff event
  • Beach flags voor het kickoff event
  • T-shirts & Windjacks voor het kickoff event
  • (Digitale) posters voor offline zichtbaarheid in de stad
  • Web afbeeldingen voor een interne pagina en landingspagina www.utrecht.nl/toekomstgesprekken
  • Een infographic waarin is uitgelegd wat er met de input van de Utrechters gebeurt en hoe de stedenbouwvisie tot stand komt.
CAMPAGNE(MIDDELEN)

Ook zichtbaar voor moeilijk te bereiken doelgroepen...

Na de kickoff zijn we de stad in gegaan om in de "haarvaten" van Utrecht posters op te hangen om zo ook de moeilijk te bereiken doelgroepen op de hoogte te brengen van de campagne. Daarnaast hebben we geadverteerd in de DUIC krant en maakten we gifjes en kortere video's voor social media advertenties.

RESULTATEN EN RONDE 2

Doel bijna behaald en gesprekken in november

Binnen een maand is het ons gelukt om meer dan 4572 enquêtes in te laten vullen door Utrechters. Dat heeft een goed beeld opgeleverd van de belangrijkste dilemma's waar de Gemeente rekening mee kan houden:

  • Meer groen: hoe kunnen we zoveel mogelijk vergroenen terwijl we ook te maken hebben met klimaatverandering en woningnood? Welke keuzes moeten we maken?
  • Rust en drukte: hoe kunnen we in een drukker wordende stad zorgen voor voldoende rust? En hoe houden we de wijken tegelijkertijd voldoende levendig?   
  • De veranderende stad: hoe zorgen we dat in de stad iedereen zich fijn kan (blijven) voelen en prettig kan (blijven) samenleven? Hoe maken we hoogbouw met een groene buitenruimte van hoge kwaliteit? En wat verstaan we dan onder kwaliteit?

Bekijk alle resultaten op de website van Gemeente Utrecht.

Op 7 en 20 november zijn er onder meer twee bijeenkomsten georganiseerd om deze dilemma's te bespreken. Daarvoor maakten we 2 roll-ups banners, advertenties in de DUIC krant en op DUIC website.

Meer weten? CONTACT

Nicolien Schermer
+31 (0)6 487 703 76
nicolien@public-cinema.com
LinkedIn

Gemeente Alphen a/d Rijn

Een communicatiecampagne voor Gemeente Alphen aan den Rijn ter preventie van armoede en schulden.
Hulp vragen kost niets

De zeespiegelstijging, hoe praat je erover in het gezin?

Ontwerp en realisatie van een interactieve installatie in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.
De zeespiegelstijging, hoe praat je erover in het gezin?
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons