Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Gemeente Alphen a/d Rijn

Een communicatiecampagne voor Gemeente Alphen aan den Rijn ter preventie van armoede en schulden.
Hulp vragen kost niets
CAMPAGNE
CAMPAGNE

Armoede- en schuldenaanpak

De gemeente Alphen aan den Rijn zette eind 2021, mede door de coronacrisis, vol in op de armoede- en schuldenaanpak. Zij vroeg ons een communicatiecampagne te ontwikkelen met de naam ‘Financieel Fit’, om inwoners bewust te maken van haar dienstverlening met betrekking tot financiële problemen (preventie), om schaamte bij inwoners te verminderen en hen een route naar hulp aan te bieden.

CONCEPT
CONCEPT

Ervaringsdeskundigen met schuldenproblematiek staan centraal in campagne

We hebben vier ervaringsdeskundigen met schuldenproblematiek in de campagne centraal gezet die een ‘life event’ hebben meegemaakt en daarmee een doelgroep vertegenwoordigen: een jongere die op zichzelf was gaan wonen, een gescheiden vrouw, een ondernemer met verlies van inkomsten door corona en een jonge moeder met een kleine beurs die haar kinderen niet meer kon laten sporten.

STORYTELLING
STORYTELLING

Hulp vragen kost niets!

Om de hulpvraag voor inwoners laagdrempeliger en concreter te maken, brachten we naast deze ervaringsdeskundigen ook de adviseurs van de gemeente in beeld. We pastten storytelling toe door video’s op te nemen waarin zij hun verhaal vertelden en maakten portretfoto’s met korte quotes. Hiermee vergrootten we de kans op herkenbaarheid bij de diverse doelgroepen en hoopten we schaamte bij hen te verminderen. Op en in alle campagnematerialen met personas lieten we een van de twee bedachte pay-offs terugkomen: ‘Geldvragen? Hulp vragen kost niets’ en ‘Geldzorgen? Hulp vragen kost niets’. Hiermee zetten we in op preventie (geldvragen) en een route naar hulp (geldzorgen).

Resultaten

4774 kliks naar de landingspagina

Met onze social media campagne zorgden we in anderhalve maand tijd voor 4774 kliks naar de landingspagina https://alphenaandenrijn.nl/financieelfit

Meer klantcontact

In de periode dat de campagne liep, verdubbelde het aantal klanten bij de Helpdesk Geldzaken ten opzichte van de maanden ervoor.

Meer weten? CONTACT

Ruben Köster
+31 (0)6 470 922 11
ruben@public-cinema.com
LinkedIn

Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji

Een prijswinnende wervingscampagne voor Garage2020
Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji

Alle communicatie in lijn met de maatschappelijke missie

Branding voor BNG Bank
Alle communicatie in lijn met de maatschappelijke missie

Zó laat je kinderen nadenken over de betere wereld van morgen

Een visueel concept, camping realisatie en meer voor Museon-Omniversum's One Planet
Zó laat je kinderen nadenken over de betere wereld van morgen
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons