Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

De zeespiegelstijging, hoe praat je erover in het gezin?

Ontwerp en realisatie van een interactieve installatie in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.
De zeespiegelstijging, hoe praat je erover in het gezin?
DE VRAAG
DE VRAAG

Een groot en ongrijpbaar fenomeen

We weten dat de zeespiegel stijgt. Steeds sneller. Toch blijkt het lastig om over het onderwerp de dialoog aan te gaan. Iedereen heeft immers zijn eigen perspectief. En dan speelt ook nog de aanname dat kinderen het onderwerp en de ernst ervan nog onvoldoende zouden bevatten. Het lectoraat Psychologie voor de duurzame stad van de Hogeschool van Amsterdam onderzoekt hoe een zogenoemde productieve dialoog, een waarin door beide partijen echt geluisterd wordt, positief kan worden beïnvloed.

ONS ANTWOORD: EEN INTERACTIEVE INSTALLATIE MET ANIMATIE
ONS ANTWOORD: EEN INTERACTIEVE INSTALLATIE MET ANIMATIE

Een klein verhaal over
een groot probleem

Wij ontwikkelden het verhaal over de Klont, een steen in een typisch Zeeuws kustdorp die al sinds de IJstijd op dezelfde plek staat. De Klont wordt gevierd door de dorpsbewoners, maar door de stijgende zeespiegel wordt dit symbool bedreigd. Zo hebben zich drie groepen gevormd, elk met een eigen idee om de Klont te redden.

Dit verhaal hebben we verwerkt in een interactieve installatie met een animatiefilm in de hoofdrol. Met een twist: door middel van silent disco headsets horen de bezoekers, afhankelijk van de kleur van hun headset, één van de in totaal drie geluidssporen. Met hetzelfde beeld vertellen we drie verschillende verhalen, passend bij de drie groepen die zich gevormd hebben in het fictieve dorp.

"Geweldig hoe de creatieve mensen van Public Cinema concreet vorm hebben gegeven aan het complexe vraagstuk #zeespiegelstijging en hoe we mensen spelenderwijs kunnen prikkelen om er met elkaar over in gesprek te gaan."

- Reint Jan Renes (Lector Psychologie voor een duurzame stad, Hogeschool van Amsterdam)

HET RESULTAAT
HET RESULTAAT

Een plezierige en leerzame ervaring

De installatie beleefde haar première op het festival Expeditie NEXT, georganiseerd door de NWO, in Middelburg. Daar zijn zeker 1000 kinderen in aanraking gekomen met het verhaal van de Klont. Ook het betrokken onderzoeksteam vanuit de Hogeschool van Amsterdam was ter plaatse om met de gezinnen in gesprek te gaan. Naast een hoop lachende en met nieuwe kennis gevulde koppies, heeft de installatie dus ook belangrijke onderzoeksdata opgeleverd.

Meer weten? CONTACT

Thijs Kasbergen
0207008231
thijs@public-cinema.com
LinkedIn

Zó laat je kinderen nadenken over de betere wereld van morgen

Een visueel concept, camping realisatie en meer voor Museon-Omniversum's One Planet
Zó laat je kinderen nadenken over de betere wereld van morgen

Je weet wat een storm is, en wat vloed is. Maar wat is een stormvloed?

De combinatie van datavisualisatie en storytelling in een 2D/3D animatie voor Rijkswaterstaat.
Je weet wat een storm is, en wat vloed is. Maar wat is een stormvloed?
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons