Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Samen voor een veilige buurt. Doe jij al mee?

Een online social campagne om de Burgernetapp van de Politie onder de aandacht te brengen
Samen voor een veilige buurt. Doe jij al mee?
CAMPAGNE
CAMPAGNE

Activeer burgers de burgernetapp te gebruiken

De Politie heeft graag meer oren en ogen in de buurt en ziet daarom graag meer gebruikers van de Burgernetapp. Om dit te realiseren, vroeg zij ons twee scenario’s te bedenken en verfilmen voor een social media campagne. Scenario’s die laten zien hoe de burger door gebruik van de app daadwerkelijk de politie kan helpen.

SCENARIO 1: WONINGINBRAAK

Prikkelen om mee te doen

In samenwerking met de Politie en LMS (Landelijke Meldkamer Samenwerking) ontwikkelden we eind 2022 het eerste scenario 'Woninginbraak'. In de korte video die bij dit scenario hoort, zie je hoe een burger een inbraak meldt, waarna de meldkamer via de Burgernetapp direct een signalement verspreid. Zo kan een andere oplettende burger met de app details doorgeven aan de politie over de locatie van de dader, waarna deze wordt ingerekend. Op die manier prikkelen we een kijker om zelf ook de app te downloaden om de politie te helpen. We hebben ervoor gekozen om speciaal voor deze social video's muziek te laten componeren, zodat de beelden (die elkaar snel opvolgen) de juiste sfeer hebben.

"Er werd heel goed geluisterd naar mij als opdrachtgever en de spelers, zodat details in de film ook meteen goed waren. Het resultaat is een super professioneel filmpje dat boven onze verwachtingen uitsteeg."
- Jacomien Pot - (LMS)
SCENARIO 2

Campagnematerialen

De video van het eerste scenario wordt (in verschillende formaten) op de Facebook en Instagram kanalen als advertentie uitgezet. Om een follow-up te creëren na de video's maakten we ook afbeeldingen inclusief call to action, die in het ontwikkelde social mediaplan zijn meegenomen.

Het tweede scenario 'Vermist persoon' volgt later dit jaar.

Meer weten? CONTACT

Sanne Prins
0207008231
sanne@public-cinema.com
LinkedIn

Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji

Een prijswinnende wervingscampagne voor Garage2020
Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji

Meelopen met vloggende nieuwkomers

Videoserie ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan’ voor Open Embassy
Meelopen met vloggende nieuwkomers
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons