Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji

Een prijswinnende wervingscampagne voor Garage2020
Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji
GEZONDHEIDSZORG
GEZONDHEIDSZORG

1 op de 12 jongeren in Nederland heeft te maken met psychische problemen. 

Met zelfhulp-app G-Moji kunnen jongeren met psychische problemen hun emoties zichtbaar maken. Om de app verder te ontwikkelen, moest data worden verzameld van 500 gezonde jongeren die de app een maand lang zouden gebruiken. Garage2020 benaderde ons voor een wervingscampagne. Dat werd een prijswinnende.

Door een logo en een website te ontwikkelen voor G-Moji en diverse video’s op te nemen, konden wij samen social media partner Cycle Media en Garage2020 reclame maken voor de G-Moji-app en het onderzoek. Overal werden jongeren doorverwezen naar de website om zich in te schrijven voor deelname aan het onderzoek.

We gebruikten videoportretten van twee jongeren die zelf met psychische problemen te maken hebben gehad. Zij vertelden wat de G-Moji-app voor hen had kunnen betekenen. Door storytelling toe te passen speelden we in op het gevoel van gezonde jongeren. Zij konden van betekenis zijn voor hun leeftijdsgenoten die het minder goed hadden.

RESULTATEN
RESULTATEN

Multichannel aanpak werkt!

Dankzij een multichannel aanpak is het ons gelukt om 514 gezonde jongeren te werven die een maand lang de app hebben gebruikt. Social media partner Cycle Media heeft onze video’s ingezet op social media en Garage2020 zorgde daarnaast voor mediapubliciteit bij onder andere het AD, RTL Nieuws, 5 uur live, NPO 3FM, EenVandaag, Metronieuws en vakgerelateerde media. Ook influencer Ismaïl Ilgun heeft aandacht aan G-Moji besteed door middel van een vlog op YouTube waarin hij met één van de twee personen uit onze video’s in gesprek ging.

Meer weten? CONTACT

Ruben Köster
+31 (0)6 470 922 11
ruben@public-cinema.com
LinkedIn

Atlant

Wonen, zorg & welzijn

We Spark the World: jongeren mentaal veerkrachtiger maken

Een initiatief van Public Cinema, Stichting JIM, Thrive Mentaal Gezond Amsterdam en SYNC Lab.
We Spark the World: jongeren mentaal veerkrachtiger maken
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons