Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Meelopen met vloggende nieuwkomers

Videoserie ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan’ voor Open Embassy
Meelopen met vloggende nieuwkomers

Nieuwkomers kennis laten maken met verschillende beroepen?

Open Embassy benaderde Public Cinema met de wens voor een vijfdelige serie van filmpjes over nieuwkomers die werken in Nederland.

Doelen daarbij waren:

  • Hoe kun je nieuwkomers kennis laten maken met verschillende beroepen?
  • Hoe kun je nieuwkomers inzicht geven in werken in Nederland?
  • Hoe kun je werkgevers inspireren om met nieuwkomers te werken?

Luchtige stijl, serieuze aandacht

In de vijfdelige serie ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan’, met filmpjes van 3 tot 5 minuten elk, laten we nieuwkomers zien die succesvol aan de slag zijn gegaan bij een diversiteit aan bedrijven. De nieuwkomers (en werkgevers) laten samen een dag op hun werk zien.

In co-creatie met Open Embassy is besloten om de toon van de filmpjes luchtig te houden, niet te officieel, trots en eenvoudig. Er wordt een vlogstijl gehanteerd waarbij de nieuwkomer direct in de camera praat alsof hij het zelf presenteert. Daarnaast wordt er ook met tweede camera gefilmd.

We hebben ervoor gekozen het doel - de nieuwkomer kennis laten maken met, en te inspireren tot werken in Nederland - de boventoon te laten voeren. De werkgevers komen kort aan bod wanneer de nieuwkomer op bezoek gaat bij zijn leidinggevende en deze op de vlogcamera vragen stelt.

Begrijpelijk voor iedereen

Om de doelgroep goed te kunnen bereiken zijn de video’s in diverse talen vertaald. Deze zijn gepubliceerd op de website van Instituut Gak.

Vermoedens van discriminatie, subtiel in beeld gebracht

Animatie voor het College voor de Rechten van de Mens
Vermoedens van discriminatie, subtiel in beeld gebracht

Gemeente Alphen a/d Rijn

Een communicatiecampagne voor Gemeente Alphen aan den Rijn ter preventie van armoede en schulden.
Hulp vragen kost niets
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons