Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Zó werken we op zee naar een klimaatneutraal Nederland toe.

Een minidocumentaire voor RVO over de ontwikkeling van wind op zee in de afgelopen 10 jaar.
Zó werken we op zee naar een klimaatneutraal Nederland toe.

DE VRAAG VAN RVO
DE VRAAG VAN RVO

Samen op weg naar een klimaatneutraal Nederland

Om de klimaatdoelstelling te halen en fossiele brandstoffen te vervangen door schone energie, hebben bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties, belangengroepen en mensen de afgelopen jaren samen gebouwd aan windparken aan de Nederlandse Noordzeekust. Op tijd, binnen budget en bijna zonder subsidie zijn de ambities van 2023 gehaald: ruim 4,5 GW aan windenergie op zee. De windparken op zee voorzien in 15,8% van de huidige elektriciteitsvoorziening voor bedrijven en mensen thuis. Dat is meer dan 10 jaar geleden was afgesproken in het Nederlandse Energieakkoord. Om in beeld te brengen hoe de windparken tot stand zijn gekomen, vroeg de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ons een minidocumentaire te maken.

ONZE AANPAK
ONZE AANPAK

Documentaire met hoofdrolspelers en korte teaser

De kaders voor de documentaire werden vastgesteld door RVO. Aan BBK en Public Cinema de taak om een spannend verhaal in beeld te maken aan de hand van zeven interviews met de hoofdrolspelers en een grote hoeveelheid ontvangen beelden van alle betrokken partijen de afgelopen tien jaar. We voegden hier animatiebeelden, een voice-over en enkele passende stockbeelden aan toe om tot ‘Het verhaal van wind op zee’ te komen. Ter promotie van de docu maakten we ook een korte, spannende trailer.

HET RESULTAAT
HET RESULTAAT

In première en een goede ontvangst

De minidocumentaire ‘Het verhaal van wind op zee’ ging op 12 december 2023 in première in Den Haag tijdens een bijeenkomst van RVO. In het resultaat laten we zien hoe we in Nederland groeiden naar ruim 4,5 GW aan windenergie op zee, welke lessen we daarbij hebben geleerd en waarom de Nederlandse aanpak zo succesvol bleek. De documentaire is goed ontvangen.

Meer weten? CONTACT

Sanne Prins
0207008231
sanne@public-cinema.com
LinkedIn

De zeespiegelstijging, hoe praat je erover in het gezin?

Ontwerp en realisatie van een interactieve installatie in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.
De zeespiegelstijging, hoe praat je erover in het gezin?

Je weet wat een storm is, en wat vloed is. Maar wat is een stormvloed?

De combinatie van datavisualisatie en storytelling in een 2D/3D animatie voor Rijkswaterstaat.
Je weet wat een storm is, en wat vloed is. Maar wat is een stormvloed?
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons