Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Op oude kasten moet men geen nieuwe deuren zetten

De geschiedenis terugbrengen naar de mens voor het Ministerie van OCW
Op oude kasten moet men geen nieuwe deuren zetten
DE VRAAG VAN MINISTERIE VAN OCW
DE VRAAG VAN MINISTERIE VAN OCW

Een vervagende geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er zo ontzettend veel verloren gegaan. Naast al de slachtoffers en materiële schade zijn er ook veel objecten verdwenen. Verkochte meubels, verhandelde kunst en leeggeroofde huizen. Dit is allemaal fysiek opgeschreven, maar lastig terug te vinden in het huidige digitale tijdperk. Onze connectie met de geschiedenis vervaagt en vice versa. Veel jongeren hebben geen grootouders meer die de oorlog hebben meegemaakt en kunnen vertellen over de geschiedenis. Hoe verbinden wij de geschiedenis weer aan de mens, voor zowel de huidige als de komende generatie? Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Public Cinema gevraagd om het belang hiervan weer te geven in een video voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

ONZE AANPAK EN HET RESULTAAT
ONZE AANPAK EN HET RESULTAAT

Van boekwerk naar zoekwerk

De video die we hebben gemaakt, volgt vijf junior onderzoekers die dagelijks bezig zijn om de verloren geschiedenis weer aan het daglicht te brengen. De digitalisering van de wereld zorgt ervoor dat documenten uit de Tweede Wereldoorlog en documenten van net na de oorlog nu in databases online beschikbaar zijn. Dankzij deze nieuwe bronnen kunnen zij het onderzoek voortzetten en de geschiedenis opnieuw tot leven brengen.

Maar in de computer is niet al het bewijs te vinden. Daarom nemen de onderzoekers als ware speurneuzen ook de objecten zelf onder de loep. Door dit fysiek te doen, kunnen er sporen worden gevonden die het object verbinden aan bestaande documenten. Het combineren van fysiek en digitaal onderzoek zorgt ervoor dat zij de persoon weer kunnen verbinden met de verloren geschiedenis.

Meer weten? CONTACT

Joris Hendrikse
0207008231
jorishendrikse@public-cinema.com
LinkedIn

Ongelijkheid in de kunstensector in 4 korte animaties

Schokkende cijfers uit het rapport van WOMEN Inc. vertaald naar animaties voor social media
Ongelijkheid in de kunstensector in 4 korte animaties

Technologie is de oplossing voor zorg van de toekomst

Al 15 jaar brengt Medical Delta verschillende wetenschappelijke- en zorginstituten samen
Technologie is de oplossing voor zorg van de toekomst
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons