Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Hoe houd je jongeren bij de les?

Een soap, vlogs en reportages als lesmateriaal, in opdracht van GGD Hollands Midden
Hoe houd je jongeren bij de les?
DE VRAAG VAN GGD HOLLANDS MIDDEN
DE VRAAG VAN GGD HOLLANDS MIDDEN

Voor en door jongeren

De GGD Hollands Midden benaderde Public Cinema met de vraag om vernieuwend lesmateriaal te ontwikkelen voor jongeren (13 - 20 jaar) over een gezonde leefstijl. Samen met jongeren van het Da Vinci College Leiden Lammenschans ontwikkelden we lesmateriaal over belangrijke thema’s in hun leven. Zoals stress, onzekerheid, discriminatie, seksualiteit, (cyber)pesten, alcohol- en drugsgebruik.

ONZE AANPAK
ONZE AANPAK

Belangrijke thema's in drie vormen bespreekbaar maken

Met de leerlingen produceerden we de soapserie BOOKA, een reeks aan vlogs en straatreportages. In totaal ging er een jaar van castings, acteerworkshops en theatersessies met de jongeren van het college aan vooraf voordat de opnames plaatsvonden.

We vroegen hen onder meer welke thema’s belangrijk zijn in hun leven. De soapserie is bedacht om de meest voorkomende thema’s aan bod te laten komen en deze op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken. In de verdiepende vlogs gingen leerlingen op bezoek bij en in gesprek met ervaringsdeskundigen over thema’s als depressie, (bi-)seksualiteit en alcohol. Voor de reportages gingen leerlingen de straat op om andere jongeren te interviewen over andere thema’s zoals stress, liefde en discriminatie.

HET RESULTAAT

Première en gebruik lesmateriaal

Op maandag 3 december 2018 ging BOOKA op groot scherm in première in Theater Ins Blau in Leiden. De jongeren presenteerden de avond, interviewden betrokkenen en gingen met volwassenen in debat over de thema’s. Er is een online leeromgeving ontwikkeld waar al het lesmateriaal in terug te vinden is. De GGD Hollands Midden gebruikt deze op verschillende scholen in de regio.

Meer weten? CONTACT

Ruben Köster
+31 (0)6 470 922 11
ruben@public-cinema.com
LinkedIn

We Spark the World: jongeren mentaal veerkrachtiger maken

Een initiatief van Public Cinema, Stichting JIM, Thrive Mentaal Gezond Amsterdam en SYNC Lab.
We Spark the World: jongeren mentaal veerkrachtiger maken

Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji

Een prijswinnende wervingscampagne voor Garage2020
Emoties van jongeren zichtbaar maken met zelfhulp app G-Moji
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons