Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

"Een dag niet gewipt is een dag niet geleefd"

Promotievideo's voor het NK Tegelwippen. Een initiatief van Frank Lee en collectief 'Dus Wat Gaan Wij Doen'
"Een dag niet gewipt is een dag niet geleefd"
VRAAG
VRAAG

Hoog tijd om te wippen

Tegels, waarom hebben we er nog zoveel? Ze laten geen regendruppels door, nemen warmte op (en geven dat ‘s avonds weer af) én dieren en insecten worden er niet blij van. Daarom bedacht activatiebureau Frank Lee in samenwerking met collectief ‘Dus Wat Gaan Wij Doen’ het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Hierbij gaan Nederlandse gemeenten in meer dan een half jaar de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Dat is goed voor de biodiversiteit en zelfs voor onze mentale gezondheid. Ter promotie werd ons gevraagd twee video’s te maken. Een over de uitreiking van de prijzen en een om mensen te enthousiasmeren volgend jaar ook mee te doen.

AANPAK & RESULTAAT
AANPAK & RESULTAAT

Luchtig, vrolijk en vlot

Bij het maken van de video’s hebben we rekening gehouden met de brede doelgroep (alle bewoners van Nederland) en natuurlijk de huisstijl van het NK Tegelwippen. Daarin refereren we zowel in de tone-of-voice als in de beeldtaal aan een NK. We maken bijvoorbeeld de parallel met de sportwereld, door te kiezen voor een backdrop met heel veel logo’s, champagne die open knalt, een bal die door het beeld stuitert en overgangen waarin grasmatten door het beeld rollen.

Het zijn luchtige video’s geworden waarin videobeelden en animaties in ‘knipselstijl’ elkaar afwisselen en aanvullen. Door de toevoeging van vrolijke muziek, geluidseffecten en een enthousiasmerende voice-over die in begrijpelijke taal spreekt, hebben we twee vlotte video’s kunnen opleveren die je het NK Tegelwippen niet snel doen vergeten.

Meelopen met vloggende nieuwkomers

Videoserie ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan’ voor Open Embassy
Meelopen met vloggende nieuwkomers

Hoe houd je jongeren bij de les?

Een soap, vlogs en reportages als lesmateriaal, in opdracht van GGD Hollands Midden
Hoe houd je jongeren bij de les?
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons