Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

De kracht van infographics

5 projecten waar beeld, tekst en inhoud samenkomen.
De kracht van infographics

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar zodra je beiden goed inzet, wordt je verhaal pas écht sterk. Een infographic is een uitstekend middel om beeld, tekst en inhoud op een krachtige manier te combineren. We zetten vijf impactvolle voorbeelden op een rij.

SPACENED - RUIMTEVAART MAAKT MOGELIJK
SPACENED - RUIMTEVAART MAAKT MOGELIJK

Interesse wekken - Een onderbelicht onderwerp toegankelijk maken

Ruimtevaart doet meer dan je denkt! Om inzicht te geven in het maatschappelijke belang van ruimtevaart creëerden we 3 compacte social media infographics. Makkelijk te lezen, snel te delen en daardoor geschikt om een nieuw en technisch complex onderwerp toegankelijk te maken voor een groter publiek. We gebruikten hiervoor stevige kleurcontrasten om op te vallen en extra leesbaar te zijn, gecombineerd met een vleugje retro-futurisme.

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - HYBRIDE WERKEN
GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - HYBRIDE WERKEN

Duidelijkheid creëren

Medewerkers informeren en duidelijkheid bieden in de nieuwe werksituatie na corona. Hiervoor ontwikkelden we een infographic inclusief een set herkenbare iconen in rustige kleuren en een eenvoudige vormentaal. Deze werden ingezet in verschillende vormen en middelen zoals banners, nieuwsbrieven en werkplekstickers. Om de situatie helder uit te leggen en snel inzichtelijk te maken met frisse en duidelijke communicatie.

COA - DE ASIELCRISIS IN NEDERLAND
COA - DE ASIELCRISIS IN NEDERLAND

Informeren - Inzicht bieden

Een politiek gevoelig onderwerp duidelijk in beeld brengen. Door kennis en feiten te geven, creëerden we handvatten en context om het gesprek aan te gaan over de asielcrisis. Bijvoorbeeld op een open AZC-dag of in gesprek met omwonenden. Een infographic helpt om snel de benodigde achtergrondkennis te geven én leent zich uitstekend om data te visualiseren. De gedempte warme kleuren geven het een serieuze maar menselijke uitstraling.

GEMEENTE AMSTERDAM - BANENPLAN JONGEREN NIEUW-WEST
GEMEENTE AMSTERDAM - BANENPLAN JONGEREN NIEUW-WEST

Een visueel verhaal vertellen

Een infographic ontwikkelen die ingezet wordt tijdens sessies met jongeren uit Amsterdam Nieuw West. Na onderzoek over baankansen van deze jongeren kwamen er zeven invloedfactoren naar voren. Deze infographic brengt op een luchtige, toegankelijke manier in kaart waarop de gemeente Amsterdam het beste kan inzetten om de baankansen van deze jongeren te vergroten.

Bekijk de volledige infographic.

OMRING - UITDAGINGEN IN DE ZORG
OMRING - UITDAGINGEN IN DE ZORG

Het gesprek aan gaan

Een nieuwe strategie laten landen bij alle medewerkers. Daarvoor maakten we als hulpmiddelen een set infographics en een animatie. Deze infographics en werkbladen worden vervolgens gebruikt als uitgangspunt om het gesprek aan te gaan met medewerkers. Zo helpt het zorgvraagstukken bespreekbaar te maken en uiteindelijk samen aan te pakken.

WAAROM INFOGRAPHICS?
  • Complexe info inzichtelijk maken
  • Combinatie tekst, beeld en inhoud
  • Snel, toegankelijk en makkelijk leesbaar
  • Eenvoudig deelbaar, zowel online als offline

Meer weten? CONTACT

Judith de Haan
0207008231
judithdehaan@public-cinema.com
LinkedIn

Cliënt centraal, medewerkers op één

Een communicatiecampagne voor Omring over haar herijkte strategie.
Cliënt centraal, medewerkers op één

Een interactief jaarplan dat wél gelezen wordt

En een uitleg-animatie over het programma van ZE&GG
Een interactief jaarplan dat wél gelezen wordt
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons