Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

ROBIN de film

Deze Nederlandse primeur in animatie maakt keuzes voor de toekomst concreet.
ROBIN de film
WETENSCHAPSCOMMUNICATIE
WETENSCHAPSCOMMUNICATIE

Wie is ROBIN?

Wat zijn de dilemma’s waar we nu en in de nabije toekomst als mensheid mee te maken kunnen krijgen? Wetenschappers van Nederlandse universiteiten bogen zich samen met scenarioschrijvers over deze vraag om tot een script te komen voor ROBIN: de eerste Nederlandse interactieve animatiefilm die mensen bewust maakt van wat wetenschap voor henzelf en de wereld om hen heen betekent. Aan ons de geweldige uitdaging om deze animatiefilm met 16 verschillende eindes binnen drie maanden te realiseren. In de film sta jij als kijker in de schoenen van ROBIN en word je met allerlei dilemma’s geconfronteerd. Door met je mobiel keuzes te maken tijdens de film, bepaal jij de koers van zijn/haar leven en daarmee ook het vervolg van de film.

Klik hier en speel ROBIN online!

WETENSCHAP
WETENSCHAP

Welke dilemma's zijn er voor ROBIN?

De realistische dilemma’s waar ROBIN mee oog in oog komt te staan zijn gebaseerd op de hedendaagse ontwikkelingen en zouden in de (nabije) toekomst op ons pad kunnen komen. Deze veranderingen zijn niet uit de weg te gaan, maar het is aan de kijker om ze te omarmen of af te slaan. Bepaal je iets zelf of laat je een computer de beste keuze voor je berekenen? Laat je je gegevens verzamelen voor optimale ondersteuning of kies je voor privacy?

WERKWIJZE
WERKWIJZE

Hoe is de film ROBIN ontstaan?

ROBIN is het grootste project waar Public Cinema ooit aan heeft gewerkt. Er is nauw samengewerkt met scenarioschrijvers, stemacteurs, wetenschappers, illustratoren, animatoren, sound designers en producenten. Het script lag aan de basis van het storyboard dat meerdere keren is aangescherpt. Vervolgens maakten we met 12 ontwerpers zo’n 600 shots die we vertaalden naar de interactieve film. Samen met sound designers en componisten stemden we het geluid en muziek af op deze beelden. Ivory Studio zorgde ervoor dat het mogelijk was om keuzes te maken in de film. We hebben de film zo geproduceerd dat deze online te spelen is, maar ook op mobiel, zodat de film op evenementen door het land vertoond kon worden.

Meer weten? CONTACT

Thijs Kasbergen
0207008231
thijs@public-cinema.com
LinkedIn

Salacia Solutions

Duurzaamheidsrapportages net zo toegankelijk maken als financiële rapportages
Salacia Solutions

VeiligheidNL

Veiligheid is niet per ongeluk
VeiligheidNL
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons