Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Hoe gooien Utrechters hun afval weg?

Een communicatiecampagne over afval scheiden voor de gemeente Utrecht
Hoe gooien Utrechters hun afval weg?
DE VRAAG
DE VRAAG

Afval scheiden: waarom en hoe?

De gemeente Utrecht is in 2023 gestart met de ontwikkeling van 'Utrecht Ons Schone Stadsie', dé paraplu voor alle communicatie rond afval en schoon. Na campagnes over het voorkomen van ratten, over zwerfval en over afvalpreventie die zij samen met een ander bureau ontwikkelden, mochten wij ons sinds eind vorig jaar buigen over fase 4: afval scheiden.

Er werd ons gevraagd een campagne te ontwikkelen waarin het belang van afval scheiden terugkomt (het 'waarom') en op welke manier je dit goed doet (het 'hoe'), met name voor afvalstromen die nog vaak fout gaan: papier/karton, glas, elektrisch afval en textiel.

DE AANPAK
DE AANPAK

Online en offline zichtbaar

Omdat afval niet het meest sexy onderwerp is om over te communiceren, kozen we voor deze campagne een vorm die entertaining is: de voxpop video. In januari en februari blijven mensen vanwege de kou liever binnen, waardoor we ervoor kozen om korte video's te monteren, zodat deze op social media (Instagram, Facebook en YouTube) geadverteerd konden worden. Maar ook offline wilden we zichtbaar zijn voor iedereen die de kou trotseert naar werk of niet dagelijks actief is op sociale media. Daarom maakten we ook (digitale) posters, een advertentie voor de krant en een bewegende banner voor een nieuwsbrief waarin we met opgestroopte mouwen producten uit de vier afvalstromen vasthouden en kort aangeven wat de gemeente ermee doet als men het goed weggooit.

RESULTATEN
RESULTATEN

De social media campagne heeft hele mooie resultaten opgeleverd. We hebben veel Utrechters bereikt, er werd goed gereageerd op de voxpop video's en het aantal bezoeken op de landingspagina is verdubbeld in de periode van de campagne! Zie onderstaande tabel voor enkele statistieken.

Resultaten

Looptijd: 15 januari - 29 februari
Aantal mensen bereikt op Instagram en Facebook: 148.067
Aantal vertoningen op YouTube: 284.373
Reacties op de berichten (likes, hartjes etc.): 694
Opmerkingen bij de berichten: 68
Klikken op links: 6575
Kosten per klik: 0,37 cent

Meer weten? CONTACT

Dennis Molema
0207008231
dennis@public-cinema.com
LinkedIn

Hoe ziet jouw Utrecht eruit?

In gesprek met Utrechters over de toekomst van de stad
Hoe ziet jouw Utrecht eruit?

Communiceren over betaald parkeren

Diverse communicatiemiddelen over het invoeren van betaald parkeren in de gemeente Utrecht
Communiceren over betaald parkeren
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons