Consultancy

Onze consultants zijn snelle denkers met een scherp luisterend oor: jouw partner in complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Communicatie

Vakkundig geplande campagnes en projectcommunicatie op basis van een veelzijdige mediamix, met gevoel voor boodschap en doelgroep.

Creatie

Veelzijdige teams van goed op elkaar ingespeelde, creatieve professionals leveren meeslepende producties die verrassen, boeien en helderheid brengen.
Wat we doen

Paspoortcontroles efficiënter maken met de Digital Travel Credential-1

Visualisatie van de DTC-1 pilot, in samenwerking met een consortium van zeven partijen
Paspoortcontroles efficiënter maken met de Digital Travel Credential-1
DE VRAAG VAN DE OPDRACHTGEVER
DE VRAAG VAN DE OPDRACHTGEVER

De juiste doelgroep(en) bereiken

Paspoortcontroles op het vliegveld kunnen een tijdrovend proces zijn. Daarom ontwikkelde een consortium van zeven partijen een pilot voor de Digital Travel Crendential-1: een digitale dataset afkomstig van een chip in het paspoort die het mogelijk maakt om controles vooraf in plaats van tijdens de reis plaats te laten vinden. Public Cinema werd gevraagd de communicatiemiddelen te ontwikkelen die uitleggen wat de pilot precies inhoudt en voor wie de pilot bedoeld is.

ONZE AANPAK
ONZE AANPAK

Een neutrale stijl

We maakten een animatie en infographic die vanuit het consortium gecommuniceerd zouden worden. Om deze reden kozen we voor een neutrale stijl die zoveel mogelijk aansluit bij de verschillende huisstijlen, waaronder de Rijkshuisstijl.

Daarnaast was het belangrijk dat het proces van het gebruik van de DTC-1 in de animatie en infographic precies overeenkomt met hoe dit er in de werkelijkheid uit komt te zien. We gingen langs bij IDEMIA om een demonstratie te bekijken, op basis waarvan wij een storyboard konden ontwikkelen.

HET RESULTAAT
HET RESULTAAT

Twee visualisaties

De informatieve animatie is ontwikkeld voor reizigers, overheden en andere stakeholders. In deze animatie wordt de context van de pilot toegelicht, voor wie de pilot is en hoe het in z'n werk gaat. Dit is geschreven vanuit het perspectief van de reiziger. Daarnaast hebben we een bijpassende infographic gemaakt. Reizigers krijgen deze informatie te zien op het moment dat zij de vlucht boeken en de vraag of ze mee willen doen met de pilot. Daarin worden dus de vragen die zij mogelijkerwijs hebben, beantwoord.

Het gesprek over synthetische kerosine op gang brengen met visuele middelen

Een visuele identiteit van een bijeenkomst en twee films voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Het gesprek over synthetische kerosine op gang brengen met visuele middelen
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125,1063 BJ, Amsterdam
Contact
info@public-cinema.com
+31 (0)20 700 82 31
Volg ons