Openstaande (stage)vacatures

Stagiair(e) Marketing & Events | Vanaf sep 2019 (bij voorkeur 20 weken)

Wie zijn we?

Public Cinema wil impact maken. Door complexe inhoud te vertalen naar creatieve beelden (videos, infographics, websites, jaarverslagen etc.), maar bijvoorbeeld ook door het schrijven van inspirerende blogs of het organiseren van BlikOpener evenementen, waar we professionals uit de publieke sector bij elkaar brengen en hun werkveld nog beter leren kennen.

Wie zoeken we?

We zoeken een marketingstagiair(e) die:

 1. Kan helpen bij algemene marketingactiviteiten. Denk aan het plaatsen van social media berichten, het opmaken of versturen van nieuwsbrieven, het plaatsen van blogs en het online zetten van projecten waar we trots op zijn.
 2. Het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken voor een geslaagd BlikOpener evenement. Je deinst er niet voor terug om de locatie van het evenement te regelen en bijvoorbeeld de bijbehorende catering. Maar ook het maken van de uitnodigingen, naambordjes en het regelen van goodiebags neem je graag op je.

Profiel

 • Je hebt een zelfstandige werkhouding;
 • Je bent sociaal sterk;
 • Je bent nieuwsgierig en wilt graag leren;
 • Je schrijft foutloos Nederlands en vindt spelling, zinsopbouw en interpunctie belangrijk;
 • Je vindt het leuk om een groeiend bedrijf verder te helpen;
 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke thema’s;
 • Als je ervaring hebt op het gebied van eventproductie of ervaring hebt met vormgeving of filmen/editen dan is dat een pré.

Wat bieden we?

 • Een fantastische werkplek in een superleuk team van 20 mensen. Onze marketeer Dennis schreef er zelfs een blog over.
 • Een informele en ontspannen werkomgeving met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven
 • Een stoere werkplek in een oud schoolpand in Amsterdam-West (Burgemeester de Vlugtlaan 125)
 • Elke dag een ruime, gezamenlijke lunch
 • Een stagevergoeding van 300 euro per maand

Interesse?

Herken jij jezelf in ons beschreven profiel? Stuur dan voor 22 augustus een e-mail naar Dennis Molema (dennis@public-cinema.com) met je CV en motiveer waarom je graag stage wilt lopen.
De stageperiode is vanaf 1 september (eerder mag ook) en duurt ongeveer 20 weken. Heb je een vraag? Dennis is bereikbaar op maandag en donderdag op 020-7008231.

 

Meer info:

https://public-cinema.com

Grafisch ontwerper / designer (m/v, 32-40u per week)

Wat zoeken we?

We zoeken een ervaren grafisch ontwerper / designer voor ons groeiende team. We voeren uiteenlopende projecten uit. Daarom is je werk veelzijdig. Je ontwerpt bij ons o.a. websites, infographics, print (o.a. rapporten, magazines, flyers en posters) en e-learning materialen. Ook ga je aan de slag met huisstijlontwikkeling, brainstorm je over creatieve concepten en werk je mee aan pitches voor klanten. We werken in kleine zelfsturende projectteams waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt. Bij Public Cinema werken we zonder managementlagen: iedereen in ons team is ook projectmanager van meerdere (kleine tot grote) projecten en accountmanager van meerdere klanten. Daarbij hoort eindverantwoordelijk voor opdrachten, en rechtstreeks klantcontact.

We zoeken iemand die:

 • Een allround en veelzijdig ontwerper / designer is, en kan werken in verschillende stijlen.
 • Uitstekend de vertaalslag kan maken van een complex onderwerp naar een creatief ontwerp.
 • Daarbij goed met opdrachtgevers meedenkt, en klantcontact leuk vindt.
 • Op (korte) termijn wil doorgroeien naar een leidinggevende functie over het ontwerpteam.

Wat bieden we?

 • Een fantastische werkplek in een superleuk team van 20 mensen. Dennis schreef er zelfs een blog over.
 • Een informele en ontspannen werkomgeving met afwisselende projecten, veel verantwoordelijkheid en mogelijkheden om te groeien.
 • Een fijne werkruimte in een creatief pand in Amsterdam Nieuw-West (creatieve broedplaats De Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125).
 • Een heerlijke lunch, gezellige borrel en fantastische teamdagen.
 • Een marktconform salaris, pensioenregeling, reiskostenvergoeding en opleidingsbudget.

Wat zijn onze functie-eisen?

Jouw profiel:

Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante werkervaring met de genoemde werkzaamheden.

 • Je bent een teamspeler en vindt het leuk om collega’s te begeleiden en aan te sturen.
 • Je beheerst de programma’s Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign.
 • Ervaring met illustratief werk en/of motion graphics/animatie is een pré.
 • Je beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau.
 • Contact onderhouden met klanten vind je leuk en uitdagend. Je bent diplomatiek, maar schept duidelijke verwachtingen en maakt heldere afspraken.
 • Je bent gewend om met deadlines te werken en je werk binnen de begrote uren van een project af te krijgen.
 • Je bent ambitieus. Je wil zowel persoonlijk groeien als samen met je collega’s bouwen aan de groei van het bedrijf Public Cinema.
 • Je kan zelfstandig werken en bent flexibel.

Solliciteren

Het gaat om een functie voor minimaal 32 uur per week, met een voorkeur voor 40 uur per week. We bieden een contract aan voor 7 maanden, dat bij wederzijdse tevredenheid en in overleg wordt verlengd. Heb je interesse? Stuur dan zo spoedig mogelijk (uiterlijk vrijdag 23 augustus) een e-mail met je cv en motivatie naar Peter Kasbergen (peter@public-cinema.com), waarin je omschrijft wie je bent en wat je ervaring is. Een selectie van kandidaten nodigen we uit voor een gesprek.

Heb je vragen? Bel dan naar 020-7008231 en vraag naar Marleen van der Veer. Of mail Marleen op marleen@public-cinema.com. Zij is al bijna 3 jaar ontwerper bij Public Cinema, en kan je alles vertellen over hoe het is om te werken bij Public Cinema.

Iets meer over ons…

Public Cinema is hét creatieve bureau voor maatschappelijke impact. Met een team van 20 mensen maken wij de vertaalslag tussen complexe onderwerpen en creatieve visualisatie. Zo maken we o.a. websites, campagnes, infographics, magazines, huisstijlen, illustraties, e-learning, animatiefilms, films en nog veel meer. We hebben ruim 100 zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Zo werken we voor ministeries, universiteiten en uitvoeringsorganisaties. Maar bijvoorbeeld ook voor consultancybureaus en bedrijven in de zorg en financiële sector. Onze missie: maximale maatschappelijke impact creëren.

Meer informatie

Voor meer informatie over wie we zijn en wat we doen, zie:

Kom jij ons team versterken?

We zien je e-mail graag tegemoet!

Veel groeten van Ruben, Thijs, Peter, Sandra, Marc, Marleen, Victor, Nicolien, Joris, Hilde, Douwe, Sjaan, Ianthe, Nienke, Jilles, Chantal, Hilde, Iris en Esther.

Werken bij ons

Wij gebruiken beeld als kracht om te inspireren, te verduidelijken en te veranderen. Daarmee maken we impact op de maatschappij. We zijn creatief en analytisch, ondernemend en nuchter, dromers en doeners. Samen met onze klanten maken we beelden die gezien worden! Ons thuis is een oud schoolgebouw in Amsterdam-West. Een omgeving waarin geleefd en geleerd is. En nu zitten wij er. Jij binnenkort ook?

Daag ons uit

Tekenaars, beelddenkers, editors, designers, strategen, visionairs, blogpoëten; wat kan jij, wat wij nog missen? Stuur een open sollicitatie.

Zit je nog in de studiebanken, maar sta je te springen om aan de slag te gaan in de “echte wereld”? Loop stage bij ons.

Wil je niet bij, maar wel mét ons werken, als freelancer? Stuur ons dan je portfolio.

Meer weten over ons?

Heb je vragen over vacatures of werken bij Public Cinema? Bel of mail ons, of kom gezellig langs. Onze koffie is héérlijk.

Contact