Visual Consulting

Zet beeld in om jouw organisatie beter te laten functioneren

Visual consulting is het inzetten van de kracht van beeld om organisaties beter te laten functioneren. Je kunt veel meer met beeld dan alleen communiceren met je doelgroep. Je kunt met beeld snel tot de kern komen, de collectieve denkkracht van je organisatie optimaal gebruiken, effectiever en leuker vergaderen, beweging creëren en nieuwe oplossingen ontwerpen. We helpen organisaties om visueel te werken. Dit kan zowel binnen een project zijn of organisatiebreed.

Hoe helpen we je om visueel te werken? 

Visueel verandermanagement 

Wil je als organisatie een nieuwe visie ontwikkelen? Aan de slag met design thinking? Of wil je inzicht in processen om knelpunten te achterhalen? Wil je geen rapport wat niemand leest, maar je medewerkers aanspreken op een manier die ze raakt? Maak het visueel! Werken met beeld maakt organisatieveranderingen inspirerender en efficiënter.

Zo helpen we lokale overheden om in visuele werkvormen met hun stakeholders een omgevingsvisie te ontwikkelen. Ook helpen we organisaties om aan de nieuwe privacywetgeving (AVG) te voldoen door op een visuele manier aangepaste werkwijzen te ontwikkelen en deze in beelden aan de medewerkers uit te leggen. En ondersteunen we consultants en overheden in hun zoektocht naar oplossingen voor de energietransitie en mobiliteitsvraagstukken door hen visueel te laten werken.

Wat je doel ook is, onze visueel consultants helpen je aan de juiste mix van visuele middelen en werkvormen om je doel te bereiken.

Visuele verslaglegging

Weg met de saaie vergaderingen die nergens toe lijken te leiden. Het ‘live’ laten tekenen van een visueel verslag op groot formaat haalt het optimale uit je bijeenkomst. De deelnemers krijgen letterlijk een gedeeld beeld van wat er besproken wordt en zien hun inbreng terug in het visuele verslag. Dit stimuleert de dialoog en het collectieve denkvermogen. Na afloop is het visueel verslag het tastbare resultaat van de bijeenkomst. Deze kan gebruikt worden als ‘praatplaat’ om de uitkomsten te delen, en om hier in een latere fase van het proces op terug te blikken.

 

Zakelijk tekenen

Tekenen op het werk heeft vele voordelen. Het helpt je om je ideeën vorm te geven en uit te leggen aan anderen. Of je dat nu op een klein papiertje met een collega doet of op een flip-over of whiteboard voor een groep. Hierdoor ontstaan betere ideeën, nieuwe verbanden, efficiëntere bijeenkomsten en – ook niet onbelangrijk – meer energie en plezier in het werk. We leren je al in een dag hoe je tekeningen er beter uit kunnen zien en hoe je ze kunt toepassen binnen op je werk. Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen.

visueel constultant

Waarom visual consulting?

Kom sneller tot de kern en nieuwe oplossingen
Effectief en inspirerend veranderen
Optimaal gebruik van collectieve denkkracht

Waarom visual consulting?

Kom sneller tot de kern en nieuwe oplossingen

Effectief en inspirerend veranderen

Optimaal gebruik van collectieve denkkracht

Interesse?

Neem contact op met Nicolien op 020-7008231 of
nicolien@public-cinema.com

Contact