zakelijk-tekenen

Zakelijk tekenen

Visualiseren helpt je om beter te communiceren. Vanuit jezelf en in interactie met collega’s. Gebruik beeld om je dagelijkse werkzaamheden op elkaar af te stemmen, om te kijken waar het knelt en waar het beter kan.

Aanvragen WorkshopMeer informatie

Deze TED-talk laat zien dat mensen zelfs bij het roosteren van een broodje verschillende visualisaties hebben, laat staan als we het over organisatiestrategieën hebben. Als je met een groep mensen situaties uittekent, zie je overeenkomsten en verschillen: waar mensen de focus op leggen, welke keuzes ze maken en welke dingen ze weglaten. Vervolgens heb je een goede basis om samen een gemeenschappelijk beeld in kaart te brengen. Een visuele kapstok om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarom is zakelijk tekenen iets dat we je graag leren.

Wat leer je?

Je leert in beeld te denken en dit uit te tekenen. Hiervoor hoef je niet veel aanleg of ervaring met tekenen te hebben. Door simpele figuren (stickman) en symbolen te gebruiken kun jij al laten zien waar jij aan denkt. Ook leer je wanneer je het visualiseren toe kan passen en hoe je ermee in een groep tot betere inzichten komt. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De basisvaardigheden van visualiseren / zakelijk tekenen.
  • In beelden denken.
  • Eenvoudig duidelijke tekeningen maken.
  • Ruimtelijke verhoudingen begrijpen.
  • Een situaties of proces ruimtelijk analyseren.
  • In een groep samen naar dezelfde beelden werken.

Wat kun je na afloop?

Na afloop ben je in staat om je processen helder te visualiseren.

Public Cinema Academy

De missie van Public Cinema Academy is om werknemers en organisaties te leren de kracht van beeld volledig te benutten. Een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en verbetering, presteert vaak optimaal én is klaar voor de toekomst.

Alle docenten van de Academy zijn ervaren en hoogopgeleide mediaprofessionals. En nog belangrijker: ze zijn allemaal specialist in de vertaalslag tussen inhoud en vorm, tussen analyse en creativiteit.

Ze begrijpen jouw organisatiecontext en vraagstukken. Zo garanderen we dat je alles wat je leert direct kan toepassen. Voor professionals, door professionals.

Datum:
op aanvraag

 
Duur:
één dagdeel van 9:00 – 13:00 uur / 1 dag van 9:00 tot 17:00

Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 8

Locatie:
Incompany / Public Cinema Academy, Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam

Prijs:
Incompany training

Op aanvraag

Nu contact opnemen

Ruben Köster

Tel: 06-47092211
E-mail: ruben@public-cinema.com