Whiteboard animatie

Het werkt als een trein: een animatiefilm die een complexe boodschap kort en krachtig neerzet. Of je nu een product wilt verkopen, een onderzoek wilt uitleggen of mensen mee wilt nemen in organisatieverandering: met een whiteboard animatie maak je het helder en begrijpelijk.

Aanvragen WorkshopMeer informatie

De Engelse non-profit organisatie RSA begon er 10 jaar geleden mee: whiteboard animaties. Tegenwoordig bekijken tientallen miljoenen mensen ze dagelijks. Terwijl een voice-over stem een verhaal vertelt, verschijnen er tekeningen en teksten op een whiteboard of op papier. De kracht van whiteboard animaties is dat de informatie buitengewoon goed bij de kijker blijft hangen. In deze opleiding leer je hoe je op basis van je eigen script en stem een whiteboard animatie maakt.

Wat leer je?

We maken samen een whiteboard animatie over jouw organisatie. Bijkomend voordeel is dat dit proces je helpt om jouw verhaal haarscherp te formuleren. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg van het productieproces: hoe maak je een whiteboard animatie?
  • Jouw verhaal terugbrengen tot de essentie.
  • Een script schrijven met een logische vertel- en verhaalstructuur.
  • Een storyboard maken met de beelden die jouw verhaal vertellen.
  • Hoe teken je beelden (ook als je niet kan tekenen).
  • Een voice-over tekst schrijven en inspreken.
  • Een kijkje in de keuken: hoe maak je van de beelden een film.
  • De video uploaden naar een videokanaal en verspreiden via sociale media.

Deze opleiding is gericht op zelf een whiteboard animatie maken. Wil je meer leren over het productieproces van een animatiefilm? Volg dan de opleiding ‘animatiefilm maken’.

Wat kun je na afloop?

Na afloop heb je een whiteboard animatie gemaakt over jouw verhaal, en weet je hoe zo’n animatie gemaakt wordt.

Public Cinema Academy

De missie van Public Cinema Academy is om werknemers en organisaties te leren de kracht van beeld volledig te benutten. Een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en verbetering, presteert vaak optimaal én is klaar voor de toekomst.

Alle docenten van de Academy zijn ervaren en hoogopgeleide mediaprofessionals. En nog belangrijker: ze zijn allemaal specialist in de vertaalslag tussen inhoud en vorm, tussen analyse en creativiteit.

Ze begrijpen jouw organisatiecontext en vraagstukken. Zo garanderen we dat je alles wat je leert direct kan toepassen. Voor professionals, door professionals.

Datum:
op aanvraag

 
Duur:
één dagdeel van 9:00 – 13:00 uur / 1 dag van 9:00 tot 17:00

Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 8

Locatie:
Incompany / Public Cinema Academy, Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam

Prijs:
Incompany training

Op aanvraag

Nu contact opnemen

Ruben Köster

Tel: 06-47092211
E-mail: ruben@public-cinema.com