Visuele presentatie

Altijd al willen weten hoe sprekers bij TED zulke goede slides maken? En hoe Al Gore het voor elkaar kreeg om zoveel indruk te maken met zijn Oscar-winnende documentaire ‘An inconvenient truth', terwijl dat eigenlijk een aangeklede PowerPointpresentatie was. Leer om de kracht van beeld te gebruiken in jouw presentaties.

Aanvragen WorkshopMeer informatie

Hoe vaak worden we tijdens een presentatie niet doodgegooid met sheets met enorme lappen tekst erop? Terwijl het zo veel anders kan. Door treffende beelden te gebruiken betrek je mensen optimaal bij jouw presentatie. Je kunt foto’s, video’s, animaties, illustraties, screenshots, infographics en datavisualisaties gebruiken. Maar ook metaforen, oftewel: beeldspraak. Ook geluidsfragmenten en live demonstraties, kunnen je visuele presentatie enorm versterken.

Wat leer je?

Je leert in deze opleiding de kracht van beeld optimaal te benutten, en daardoor pakkende visuele presentaties te maken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Een ‘gewone’ PowerPoint presentatie omzetten naar een visuele presentatie.
  • Welk soort beelden kan je allemaal gebruiken in een presentatie?
  • Wanneer kan je welke beelden het beste gebruiken?
  • Kom te weten waar je goede beelden kan vinden en hoe je ze kan inzetten.
  • Ontwerp principes om je slides pakkend vorm te geven.
  • Tips om optimaal te presenteren.
  • En natuurlijk oefenen we je presentatie totdat hij staat als een huis.

Deze opleiding werkt het beste als je zelf een onderwerp of presentatie inbrengt.

Wat kun je na afloop?

Na afloop ben je in staat om alle beschikbare visuele middelen te gebruiken en om zo een goede en beeldende presentatie te geven.

Public Cinema Academy

De missie van Public Cinema Academy is om werknemers en organisaties te leren de kracht van beeld volledig te benutten. Een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en verbetering, presteert vaak optimaal én is klaar voor de toekomst.

Alle docenten van de Academy zijn ervaren en hoogopgeleide mediaprofessionals. En nog belangrijker: ze zijn allemaal specialist in de vertaalslag tussen inhoud en vorm, tussen analyse en creativiteit.

Ze begrijpen jouw organisatiecontext en vraagstukken. Zo garanderen we dat je alles wat je leert direct kan toepassen. Voor professionals, door professionals.

Datum:
op aanvraag

 
Duur:
één dagdeel van 9:00 – 13:00 uur / 1 dag van 9:00 tot 17:00

Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 8

Locatie:
Incompany / Public Cinema Academy, Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam

Prijs:
Incompany training

Op aanvraag

Nu contact opnemen

Ruben Köster

Tel: 06-47092211
E-mail: ruben@public-cinema.com