In opdracht van de Vereniging voor Overheidsmanagement maakt Public Cinema al enkele jaren OMOOC video’s. De naam OMOOC is een samenstelling van O en MOOC. MOOC is de afkorting van Massive Online Open Course, een belangrijke ontwikkeling in het onderwijs. O staat voor overheid, want dat is waar de thema’s van de MOOCs betrekking op hebben. Het doel is om overheidsmanagers, -professionals en -bestuurders op een eigentijdse manier te voorzien van frisse inzichten over hoe het binnen het openbaar bestuur beter kan. We lichten een van de OMOOC reeksen die we maakten toe met de titel ‘Digitalisering doet ertoe’.

Uitdaging

Aanpak

Producten

Projectmanager

UITDAGING

Steeds meer zaken met de overheid worden digitaal geregeld. Dat vraagt iets van de burger, maar ook van de publieke professional. Digitalisering brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het vakmanschap van werknemers binnen ministeries, provincies, waterschappen, gemeenten en andere publieke organisaties verandert erdoor. Public Cinema ging met Wouter Welling (Beleidsmedewerker Digitale Overheid BZK) op pad om de vraag te beantwoorden wat voor een impact digitalisering heeft op hoe de overheid haar werk doet. 

AANPAK

In zes afleveringen stelt Wouter Welling op zo’n manier vragen aan professionals in het werkveld, dat ook mensen zonder IT-achtergrond het allemaal kunnen begrijpen. Met behulp van Wouters introductie en samenvatting in elke video en uitgelichte teksten tijdens interviews, hebben we geprobeerd de hoeveelheid informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren. Door in voorgesprekken de inhoud goed af te stemmen, kregen we een compact verhaal.

PRODUCTEN

We hebben zes OMOOC video’s opgenomen. In elke video wordt een ander thema belicht:

  1. Digitale identiteit: Op zoek naar instrumenten die onze digitale identiteit kunnen beschermen
  2. Digitale inclusie: Drempels wegnemen voor minder digitaal vaardige burgers
  3. Leren van platformen: Leren van de wijze waarop Google, Netflix en Booking.com georganiseerd zijn.
  4. De rol van het algoritme: Het inzichtelijk maken van algoritmen en het behouden van het vertrouwen tussen overheid en burger
  5. Digitale grondrechten: Technologie inzetten op een ethisch verantwoorde manier
  6. De generieke digitale infrastructuur: Het verbeteren van de dienstverlening door het inzetten van nieuwe technologie en het ontwikkelen van een digitale infrastructuur

PROJECTMANAGER: SANDRA JANSSEN

Sandra is cultuurwetenschapper en journalist met een voorliefde voor beeld. Ze doet niets liever dan haar tanden zetten in een ingewikkeld onderwerp om er dan samen met een spreker een onvergetelijk verhaal van te maken. Of het nu een reportage, documentaire of videoclip is, ze pakt alles met beide handen aan.

sandra@public-cinema.com
020-7008231

Bekijk hier meer projecten met betrekking tot de overheid: