Babyconnect is een landelijk actieprogramma voor gebruiksvriendelijke informatie-uitwisseling tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling. Het doel is naadloos aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte, inclusief de overdracht naar andere zorgverleners van de cliënte en haar kind, waaronder de jeugdgezondheidszorg, kinderarts en huisarts.

Uitdaging

Aanpak

Producten

Projectmanager

UITDAGING

Babyconnect richt zich op verschillende doelgroepen: zorgverleners, zorginstellingen, kennisinstituten, cliënten en techneuten. Al deze doelgroepen hebben verschillende informatiebehoeften. En ook de call to action verschilt. Er werd ons gevraagd een animatie te maken die in 2 minuten aan elke doelgroep uitlegt:

1. Waarom betere informatie-uitwisseling in de geboortezorg nodig is;
2. Hoe het zou moeten gaan;
3. Wat Babyconnect doet om informatie-uitwisseling binnen de gehele geboortezorg mogelijk te maken;
4. Hoe iedereen mee kan doen om dit mogelijk te maken.

Om te laten zien hoe de informatie van een zwangere vrouw makkelijk en veilig gedeeld kan worden tussen haar zorgverleners wilde Babyconnect ook graag een video van de praktijktest.

AANPAK

Door de bovengenoemde punten in een script te verwerken, hebben we met behulp van vormgeving een vlotte animatie kunnen maken. In de video hebben we de succesvolle datakoppeling in beeld gebracht aan de hand van een casus van een zwangere vrouw. Het verhaal werd vanuit de perspectieven van (toekomstig) moeder, haar verloskundige en gynaecoloog verteld om zo de toegevoegde waarde voor alle partijen te laten zien.

PRODUCTEN

Public Cinema heeft voor Babyconnect twee producten gemaakt. Enerzijds een animatie die ingaat op hoe gegevensuitwisseling in de geboortezorg mogelijk gemaakt kan worden met behulp van Babyconnect. Anderzijds een video waarin wordt gekeken naar een geslaagde praktijktest, waarbij het digitaal delen van zorginformatie in de geboortezorg in beeld is gebracht. Klik op de tabbladen hieronder om de creatieve communicatiemiddelen te bekijken.

PROJECTMANAGERS: VICTOR EN SJAAN

Victor is bedrijfskundige en fotograaf. Heeft jarenlang ervaring als ondernemer en organisatie consultant en fotografeerde voor oa. ANP en NRC. Bij Public Cinema kan hij eindelijk zijn hoofd aan zijn hart verbinden. Houdt van ingewikkelde vragen vertalen naar mooie beelden, liefst in de vorm van video. En van sparren met (potentiele) opdrachtgevers over de beste visuele oplossing en het slimste proces er naar toe.

Sjaan kwam zes jaar geleden stage lopen bij Public Cinema. Ze bleef twee jaar plakken bij de “drie mannen en een pingpongtafel“ om vervolgens haar eigen weg te gaan en vorig jaar weer bij ons terug te keren. Sjaan is projectmanager, producer en geeft workshops. De bestuurskundige socioloog in haar wordt blij van het creatief bezig zijn met beeld en maatschappelijke vraagstukken, net als het zien van organisaties die hun nieuwe kennis/kunde toepassen.

victor@public-cinema.com
06-15503467
sjaan@public-cinema.com
06-10470515

Bekijk hier meer projecten over de zorg: