Radar bestaat dit jaar 30 jaar. Dat is reden voor een feestje. En voor een duik in het verleden. Daarom willen ze het verhaal van 30 jaar Radar vertellen. Tegen het licht van 30 jaar ontwikkelingen in het sociaal domein. Wat waren belangrijke gebeurtenissen? En wat waren sleutelprojecten die de koers van Radar mede hebben beïnvloed? Wij stelden voor om een interactieve tijdlijn te maken met links naar verdiepende artikelen over deze projecten, met aansprekend beeld.

Uitdaging

Aanpak

Producten

Projectmanager

UITDAGING

De belangrijkste uitdaging was het verhaal scherp krijgen. Vraag tien personen naar de belangrijkste ontwikkelingen in 30 jaar sociaal domein en je krijgt tien verschillende antwoorden. Daarnaast leefden er binnen Radar verschillende beelden over de vraag wat de belangrijkste projecten waren. Uiteindelijk hebben we ook het stuk onderzoek en advies op ons genomen. Hierdoor konden we tijd winnen, want ook de planning was een uitdaging. Het project moest in korte tijd worden gerealiseerd i.v.m. een klant event waar Radar het resultaat wilde laten zien.

AANPAK

1. Na het afnemen van interviews en het doen van onderzoek, hebben we een tijdlijn voorstel gemaakt.
2. Na akkoord hebben we een schetsopzet gemaakt van de tijdlijn.
3. Het uitwerken van de tijdlijn in de gekozen stijl (aansluitend op de huisstijl) was de volgende stap
(zie de video hieronder). Daarnaast hebben we ook de beeldredactie gedaan voor de verdiepende verhalen. Voor de beelden die we niet zelf hebben gemaakt, hebben we illustratoren gecureerd en aangestuurd.

4. Na akkoord volgde de overdracht aan Go2People voor de technische realisatie van de website.
5. Daarna is de site gevuld met verhalen en foto’s.

PRODUCTEN

Klik op de tabbladen om de interactieve website van Radar te bezoeken of om de foto’s van Victor Wollaert of de illustratie van Iris Oversier te bekijken, die gemaakt zijn voor twee van de artikelen.

PROJECTMANAGER: VICTOR WOLLAERT

Victor is bedrijfskundige en fotograaf. Heeft jarenlang ervaring als ondernemer en organisatie consultant en fotografeerde voor oa. ANP en NRC. Bij Public Cinema kan hij eindelijk zijn hoofd aan zijn hart verbinden. Houdt van ingewikkelde vragen vertalen naar mooie beelden, liefst in de vorm van video. En van sparren met (potentiële) opdrachtgevers over de beste visuele oplossing en het slimste proces er naar toe.

victor@public-cinema.com
06-15503467

Bekijk hier meer projecten met betrekking tot de overheid: