Puber Gezond

"Bekijk het allemaal en word Puber Gezond!"

De uitdaging

In opdracht van GGD Hollands Midden hebben wij Puber Gezond ontwikkeld: Een campagne om scholieren uit groep 7 informatie te bieden over de puberteit en zich voor te bereiden op het gesprek met de schoolarts. Het puberbrein heeft veel vragen; ben ik te jaloers? Te dik? En wat is eigenlijk ‘normaal’? Op pubergezond.nl krijg je antwoord op al deze vragen. De site staat vol informatie over verliefdheid, sociale media, gamen, gezondheid en pesten.

pubergezond.nl

Een website waar je wil zijn

We maakten een website waar basisschoolscholieren spelenderwijs leren over een gezonde levensstijl en zich voorbereiden op het gesprek met de schoolarts in groep 7. Op pubergezond.nl vind je films, polls en onderwerpen die pubers bezighouden; zoals gezond gewicht, lichamelijke verandering in de pubertijd, zelfvertrouwen en online pesten.

Animaties die je blijft kijken

De films en animaties op de website staan bol van humor. Zo worden lastige onderwerpen zoals lichamelijke veranderingen en online pesten toegankelijker. De films en animaties sluiten hierdoor perfect aan bij de doelgroep van kinderen in groep 7. Benieuwd naar de films? Bekijk ze hier!

Campagne online en offline

Lancering offline campagne

Om alle leerlingen uit groep 7 kennis te laten maken met het online platform pubergezond.nl is er offline campagne gevoerd. Met vrolijke T-shirts, kaarten en stickers zorgden we voor positieve reacties en een algehele bekendheid van pubergezond.nl bij pubers.

Hoe wordt het ingezet?

Lesstof voor in de klas èn thuis

Naast de website is er een lesprogramma ontwikkeld om de puber bewust te maken van een gezonde levensstijl en ter voorbereiding op de schoolarts in groep 7. In de klas leren kinderen spelenderwijs over deze onderwerpen. Hebben ze er nog geen genoeg van of durven ze op school niet alles te lezen? Dan kan al alle lesstof ook thuis worden bestudeerd door het bezoeken van de website.

website pubergezond

pubergezond.nl

Een website waar je wil zijn

We maakten een website waar je als scholier op de basisschool graag heen gaat om filmpjes te bekijken en spelletjes te spelen. Bekijk hem zelf op pubergezond.nl

Puberen, doe jij het al?

Animaties die je blijft kijken

De films en animaties op de website staan bol van de humor. Daarmee spreken ze perfect aan bij de doelgroep van kinderen in groep 7. Bekijk hier één van de films.

Campagne online en offline

Lancering offline campagne

Met vrolijke T-shirts, kaarten en stickers zorgden we voor een succesvolle offline campagne. Zodat kinderen naar de website van Puber Gezond blijven komen.

Resultaten

Veel bezoekers op de website

650.000 views voor de film over de schoolarts

Steeds meer gezonde pubers, goed voorbereid naar de schoolarts