Presenteren (voor de camera)

“Ideas are the currency of the 21st century”, aldus Carmine Gallo, die talloze sprekers leerde om weergaloos te presenteren. De populariteit van onder meer de TED-video’s geven hem groot gelijk. Leer nu om jouw ideeën ook perfect over te brengen, voor kleine en grote groepen.

Aanvragen WorkshopMeer informatie

Wie heeft het niet meegemaakt? Zo’n presentatie waarbij iemand zijn powerpointslides voorleest. Als de presentatie is gemaakt, denken veel mensen dat ze er klaar voor zijn. Maar dan begint het pas. Goed presenteren is veel oefenen. Om je boodschap goed over te brengen is een goede presentatie cruciaal. Zeker in deze tijd, waarin we steeds meer presenteren en die presentaties vaak ook gefilmd worden.

Wat leer je?

In deze presentatietraining leer je presenteren als de beste. We leren je om een presentatie te structureren en gebruik te maken van verschillende presentatietechnieken. Zodat je boodschap echt overkomt en blijft hangen bij je publiek.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Een presentatie inhoudelijk structureren: verhaallijn en spanningsboog.
  • De essentie van jouw verhaal formuleren.
  • Dat verhaal verpakken in een aantal kernboodschappen.
  • Presentatietechnieken zoals humor, anekdotes en beelden.
  • Je bewust zijn van je lichaamstaal en goed non-verbaal communiceren.
  • Het goed gebruiken van je stem.
  • De verschillende presentatievormen leren kennen: Pecha Kucha, TED, videocollege.
  • Presenteren voor de camera: hoe kom je over?
  • Bekijken en analyseren: presentaties terugkijken.

Wat kun je na afloop?

Uiteindelijk ben je in staat om een overtuigende presentatie te geven, zowel ‘live’ op een podium als voor de camera in een studio.

Public Cinema Academy

De missie van Public Cinema Academy is om werknemers en organisaties te leren de kracht van beeld volledig te benutten. Een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en verbetering, presteert vaak optimaal én is klaar voor de toekomst.

Alle docenten van de Academy zijn ervaren en hoogopgeleide mediaprofessionals. En nog belangrijker: ze zijn allemaal specialist in de vertaalslag tussen inhoud en vorm, tussen analyse en creativiteit.

Ze begrijpen jouw organisatiecontext en vraagstukken. Zo garanderen we dat je alles wat je leert direct kan toepassen. Voor professionals, door professionals.

Datum:
op aanvraag

 
Duur:
één dagdeel van 9:00 – 13:00 uur / 1 dag van 9:00 tot 17:00

Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 8

Locatie:
Incompany / Public Cinema Academy, Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam

Prijs:
Incompany training

Op aanvraag

Nu contact opnemen

Ruben Köster

Tel: 06-47092211
E-mail: ruben@public-cinema.com