Mediatraining

Stel, jouw organisatie publiceert een vernietigend rapport of brengt een nieuwe dienst of product uit waar veel belangstelling voor is in de media. Ben je daar dan op voorbereid? In deze mediatraining leer je hoe je altijd van het scherm spat en jouw verhaal scherp en kernachtig overbrengt.

Aanvragen WorkshopMeer informatie

Of het nu gaat om tv of internet, elk programma heeft een redactie en presentator met eigen doelen. Hoe vertel je dan toch jouw verhaal tijdens een interview? En hoe zorg je ervoor dat de onderwerpen die voor jouw organisatie belangrijk zijn, goed uit de verf komen? Dat leer je in deze mediatraining.

Wat leer je?

Een letterlijk ingestudeerde boodschap opdreunen of een geforceerde lichaamshouding aannemen? Misschien werd het vroeger zo geleerd, maar tegenwoordig werkt dat niet meer. Onze mediatraining richt zich op het vertellen van jouw verhaal vanuit passie en bevlogenheid. Waar ligt jouw kracht? Wat zijn jouw unieke en sterke punten? En hoe kunnen we die tijdens een tv-optreden zo goed mogelijk benutten? Er is geen goed of fout, het gaat om het ontdekken van je eigen kracht.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Geïnterviewd worden voor een live camera: hoe kom je over?
  • Geïnterviewd worden tijdens een live discussieprogramma: hoe kom je over?
  • Vertellen vanuit passie: wat is jouw passie?
  • De essentie van jouw verhaal formuleren.
  • Dat verhaal verpakken in een aantal kernboodschappen.
  • Uitleg over verschillende type interviews, zoals De Wereld Draait Door, Pauw en 1Vandaag.
  • Praktische oefeningen met verschillende type interviews in onze studio.
  • Bekijken en analyseren: interviews terugkijken en analyseren.
  • Leren hoe je zelf de controle houdt.

Voor wie is deze workshop?

De workshop vloggen is voor iedereen die graag kennis wil delen. Zeer geschikt voor projectmedewerkers, wetenschappers, communicatiemedewerkers, directeuren, ambtenaren.

Wat kun je na afloop?

Uiteindelijk kun je vanuit je eigen kracht met overtuiging en plezier spreken in de media. Ook krijg je een hand-out met praktische tips en persoonlijke aandachtspunten.

Public Cinema Academy

De missie van Public Cinema Academy is om werknemers en organisaties te leren de kracht van beeld volledig te benutten. Een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en verbetering, presteert vaak optimaal én is klaar voor de toekomst.

Alle docenten van de Academy zijn ervaren en hoogopgeleide mediaprofessionals. En nog belangrijker: ze zijn allemaal specialist in de vertaalslag tussen inhoud en vorm, tussen analyse en creativiteit.

Ze begrijpen jouw organisatiecontext en vraagstukken. Zo garanderen we dat je alles wat je leert direct kan toepassen. Voor professionals, door professionals.

Datum:
op aanvraag

 
Duur:
één dagdeel van 9:00 – 13:00 uur / 1 dag van 9:00 tot 17:00

Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 8

Locatie:
Incompany / Public Cinema Academy, Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam

Prijs:
Incompany training

Op aanvraag

Nu contact opnemen

Ruben Köster

Tel: 06-47092211
E-mail: ruben@public-cinema.com