In opdracht van GGD Hollands Midden heeft Public Cinema in anderhalf jaar tijd samen met partners vernieuwend lesmateriaal ontwikkeld voor het Davinci College Lammenschans in Leiden. We maakten uiteenlopende video’s met de leerlingen over thema’s die zij belangrijk vinden, zoals stress, onzekerheid, discriminatie, seksualiteit, (cyber)pesten, alcohol- en drugsgebruik.

Uitdaging

Aanpak

Producten

Projectmanager

UITDAGING

Nog nooit eerder is er lesmateriaal in deze vorm en op deze manier ontwikkeld. Het was daarom voor Public Cinema productioneel een flinke uitdaging. Er is veel tijd in de voorbereiding gaan zitten. Ongeveer zestig jongeren moesten begeleidt en betrokken worden bij het proces en hun vertrouwen moest gewonnen worden om te praten over eigen ervaringen met betrekking tot de thema’s waarover BOOKA zou gaan. Daarnaast werd er een bepaalde flexibiliteit verwacht van leraren/de school in verband met workshops en opnames die gepland werden ten behoeve van BOOKA.

AANPAK

Public Cinema produceerde in samenwerking met partners een soapserie, een reeks aan vlogs en (straat)reportages door en voor de jongeren van het Davinci College Lammenschans. De soapserie is bedacht om de belangrijkste thema’s aan bod te laten komen. Deze kon goed ingezet worden ter promotie van BOOKA. De vlogs gaven een mogelijkheid tot verdieping. Hierin zijn ook (ervarings)deskundigen aan het woord gekomen. De reportages waren geschikt om te laten zien dat sommige thema’s bij iedereen (op straat) spelen. In totaal ging er een jaar van castings, workshops en (theater)sessies met de jongeren aan vooraf, voordat de opnames plaatsvonden.

Er is voor gekozen om het script van de serie, vlogs en reportages met de jongeren samen te schrijven, op basis van hun ervaringen. De leerlingen zijn op allerlei manieren bij het proces betrokken. Zij die niet in beeld zijn gekomen, werkten bijvoorbeeld in de catering, in de pre- of in de postproductie.

PRODUCTEN

Bekijk een BOOKA soapaflevering, vlog of reportage hieronder of check alles op het BOOKA YouTube kanaal. Op 3 december 208 ging BOOKA in première in Theater Ins Blau in Leiden.

PROJECTMANAGER:
RUBEN KÖSTER

Vanuit zijn communicatie-achtergrond was Ruben jarenlang een echte televisie-man. Als communicatiestrateeg bedenkt hij grote campagnes die veelal via sociale mediakanalen worden uitgevoerd. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de bedrijfsvoering bij ons op rolletjes loopt. Bovendien is hij een echt ‘mensenmens’. We kunnen dan ook met recht zeggen: ‘everybody loves Ruben’.

ruben@public-cinema.com
020-7008231

PROJECTMANAGER:
SJAAN STEINMETZ

Sjaan kwam zes jaar geleden stage lopen bij Public Cinema. Ze bleef twee jaar plakken bij de “drie mannen en een pingpongtafel“ om vervolgens haar eigen weg te gaan en vorig jaar weer bij ons terug te keren. Sjaan is projectmanager, producer en geeft workshops. De bestuurskundige socioloog in haar wordt blij van het creatief bezig zijn met beeld en maatschappelijke vraagstukken, net als het zien van organisaties die hun nieuwe kennis/kunde toepassen.

sjaan@public-cinema.com
020-7008231

Bekijk hier meer projecten over de zorg: