Aardgasvrij - Denkt u mee?

In opdracht van Gemeente Delft hebben Public Cinema en sociale media partner Cycle Media een campagne ontwikkeld met betrekking tot de energietransitie aardgasvrij. Voor veel mensen is deze energietransitie een ver-van-mijn-bed-show waarbij nog veel vragen en onduidelijkheden zijn. Door het uitvoeren van een social media campagne wil Gemeente Delft het onderwerp zacht laten landen bij haar inwoners. In deze campagne krijgen de Delftenaren de nodige informatie over het onderwerp en is er ruimte voor discussie en inhoudelijke vragen. 

Onze aanpak

De social media campagne is ontwikkeld volgens het Hero-Hub-Hygiene model. Dit model bestaat uit drie fases, waarin Public Cinema de animaties en afbeeldingen heeft gecreëerd. 

Campagne Delft aardgasvrij

Hero – Touch

In de eerste fase hebben we een animatie ontwikkeld met een toegankelijke boodschap om bewustzijn te creëren over het onderwerp. De animatie is in eerste instantie breed ingezet om een zo’n groot mogelijk bereik te realiseren. Het doel is het creëren van awareness bij de inwoners van gemeente Delft. 

Hub – Tell

De resultaten uit de eerste fase vormen de basis voor de strategie in de tweede fase. In de tweede fase wordt er dieper ingegaan op het toepassen van specifieke segmentaties gerelateerd aan leeftijdscategorie. We weten inmiddels welke vragen er onder welke doelgroepen leven. Het doel van deze tweede fase was het genereren van traffic naar de landingspagina. 

Hygiene – Sell

Met deze data en de resultaten uit de tweede fase is de campagne strategie nog verder aanscherpt. Zo zijn er relevante uitingen gericht op de kenmerken van die specifieke doelgroep gecreëerd, met als doel een gedragsverandering rondom de energietransitie aardgasvrij op gang brengen. Het doel van deze derde fase was het informeren van de inwoners van gemeente Delft. 

Resultaten

In de eerste fase bereikte de animatie in totaal 50.000 personen waarvan 42.000 via betaalde advertenties en 8.000 organisch.

Meer bewustzijn onder de inwoners van Delft omtrent de energietransitie aardgasvrij.

Interactie tussen de gemeente Delft en haar inwoners.