Met zelfhulp app G-Moji kunnen jongeren met psychische problemen hun emoties zichtbaar maken. Om de app verder te ontwikkelen, moest data worden verzameld van 500 gezonde jongeren die de app een maand lang zouden gebruiken. Garage2020 benaderde ons voor een wervingscampagne. We ontwierpen een logo, website, flyers, maakten een YouTube kanaal, namen video’s op en verstuurden nieuwsbrieven.

Uitdaging

Aanpak

Middelen

Projectmanager

UITDAGING

Hoe krijg je 500 gezonde jongeren zo ver dat ze een maand lang iedere dag een specifieke app gebruiken? Dat was dé uitdaging van dit mooie project. En die uitdaging werd groter door drie redenen:

  • Het mochten alleen jongeren tussen de 16-25 jaar zijn die in het bezit zijn van een Android smartphone.
  • Om zeker te weten of de jongeren gezond waren, moesten ze een vragenlijst invullen met 130 vragen. Dit zou 20 minuten van hun tijd in beslag nemen.
  • De jongeren moesten binnen 1 maand geworven zijn, omdat het onderzoek niet (teveel) mocht afwijken van het eerste pilotonderzoek in mei 2018. De reden hiervoor is dat seizoensinvloeden een grote rol kunnen spelen op iemands gemoedstoestand.

Daarnaast was er nog geen plan om ervoor te zorgen dat de app ook daadwerkelijk gebruikt zou blijven worden. Hoe houd je die 500 jongeren een maand lang betrokken?

AANPAK

Door het logo en een bijbehorende website te ontwikkelen en diverse video’s op te nemen, konden wij, social media partner Cycle Media en Garage2020 (online) reclame maken voor de G-Moji app. Daarnaast werd het voor gezonde jongeren mogelijk zich in te schrijven voor deelname aan het onderzoek. Met onze gemaakte flyers werd er ook offline door docenten van de Hogeschool van Amsterdam, Avans Hogeschool en de Anton Kom Universiteit in Suriname reclame gemaakt. Deelnemende jongeren hielden we betrokken door nieuwsbrieven te sturen met nieuws, tips en een terugkerende podcast.

Waar hebben we rekening mee gehouden bij het het maken van de video’s?

Om de aandacht van jongeren te krijgen, brachten we twee leeftijdsgenoten in beeld die met psychische problemen te maken hebben gehad. Zij vertelden in de video’s hoe de G-Moji app hen had kunnen helpen in hun moeilijke periode. Hiermee speelden we in op het gevoel van gezonde jongeren; zij konden van betekenis zijn voor hun leeftijdsgenoten die het minder goed hadden. Verder hebben we naast meer verdiepende informatie op de website ook video’s opgenomen met veelgestelde vragen, waarmee we jongeren over de streep konden trekken om de vragenlijsten in te vullen en mee te doen met het onderzoek.

MIDDELEN (EN RESULTATEN)

Dankzij een multichannel aanpak is het ons gelukt om 514 gezonde jongeren te werven die een maand lang de app hebben gebruikt. Social media partner Cycle Media heeft onze video’s ingezet op social media en Garage2020 zorgde daarnaast voor mediapubliciteit bij onder anderen het AD, RTL Nieuws, 5 uur live, NPO 3FM, Een Vandaag, Metronieuws en vak gerelateerde media. Ook Influencer Ismaïl Ilgun heeft aandacht aan G-Moji besteed door middel van een vlog op YouTube waarin hij met een van de twee personen uit onze video’s in gesprek ging. 

PROJECTMANAGER: RUBEN KÖSTER

Vanuit zijn communicatie-achtergrond was Ruben jarenlang een echte televisie-man. Als communicatiestrateeg bedenkt hij grote campagnes die veelal via sociale mediakanalen worden uitgevoerd. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de bedrijfsvoering bij op rolletjes loopt. Bovendien is hij een echt ‘mensenmens’. We kunnen dan ook met recht zeggen: ‘everybody loves Ruben’.

ruben@public-cinema.com
06-47092211

Bekijk hier meer projecten over de zorg: