Van 18 t/m 21 maart 2019 vond de eerste Conferentie Nederland Digitaal plaats te Theater Gooiland, Hilversum. Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid wisselden kennis uit en sloegen de handen ineen om richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en de economie op een snel tempo veranderen. De Conferentie Nederland Digitaal, georganiseerd door het Ministerie van Economische zaken en ECP, bestond uit drie evenementen: het Smart Industry Jaarevent, ICT.OPEN 2019 en de Nederland Digitaal Dag. Public Cinema heeft zes verschillende films ontwikkeld om de conferentie te ondersteunen.

Uitdaging

Aanpak

Producten

Projectmanager

UITDAGING

De video’s waren bedoeld voor bezoekers van de conferentie (bestuurlijk, ondernemend, wetenschappelijk), maar ook een breed publiek van geïnteresseerden in de digitalisering. Er waren twee aantal doelen gesteld voor de video’s:

  • Het publiek informeren over ontwikkelingen op het gebied van digitalisering.
  • Het brede publiek informeren over de inhoud van de conferentie en ze nieuwsgierig maken naar meer informatie op de website.

Gaandeweg het traject gaven wij visueel advies aan de opdrachtgever en ontstond de vraag voor meer visuele middelen. De uitdaging was om meerdere producten over hetzelfde onderwerp te maken en deze ook uniek en onafhankelijk werkend te houden.

AANPAK

Het doel van de conferentie was om te verbinden en te versnellen. Dit kwam ook in de video’s naar voren door de beelden te laten spreken en tekst snel af te wisselen met veel beeld. Ook muziek was hierbij een goede ondersteuning.

We hebben per visueel middel veel afgestemd met de betrokken partijen, ook omdat de vraag naar extra producten gaandeweg ontstond. Hierdoor werd er goed rekening gehouden met de bestaande producten en de rol die de bijkomende producten zouden gaan spelen.

PRODUCTEN

We hebben zes verschillende producten gemaakt voor Conferentie Nederland Digitaal.

PROJECTMANAGERS: SANDRA EN SJAAN

Sandra is cultuurwetenschapper en journalist met een voorliefde voor beeld. Ze doet niets liever dan haar tanden zetten in een ingewikkeld onderwerp om er dan samen met een spreker een onvergetelijk verhaal van te maken. Of het nu een reportage, documentaire of videoclip is, ze pakt alles met beide handen aan.

sandra@public-cinema.com

020-7008231

Sjaan kwam zes jaar geleden stage lopen bij Public Cinema. Ze bleef twee jaar plakken bij de “drie mannen en een pingpongtafel” om vervolgens haar eigen weg te gaan en vorig jaar (gelukkig) weer bij ons terug te keren. Sjaan is projectmanager, producer en geeft workshops. De bestuurskundige socioloog in haar wordt blij van het creatief bezig zijn met beeld en maatschappelijke vraagstukken, net als het zien van organisaties die hun nieuwe kennis/kunde toepassen.

sjaan@public-cinema.com

06-10470515

ANDEREN BEKEKEN DEZE PROJECTEN OOK: