Gemeente Beverwijk wilde een branding video inzetten als start van een visuele wervingsstrategie. Ook wilden ze graag middelen om zelf video’s te kunnen maken, zoals makkelijk te monteren, herkenbare stijlelementen. Er was eveneens interesse in een workshop om zelfstandig te kunnen werken met (vacature)video’s. Wij hebben een videohuisstijl voor de video’s gemaakt (gebaseerd op werkenvoorbeverwijk.nl), een workshop monteren gegeven en een branding video geschoten met werknemers van Gemeente Beverwijk.

Uitdaging

Aanpak

Resultaten

Projectmanager

UITDAGING

Gemeente Beverwijk had moeite om enkele vacatures te vullen en wilde daarom een visuele wervingsstrategie starten. Wij hebben een eerste branding video voor hen geproduceerd. Vervolgens wilden ze zelf vacaturevideo’s gaan produceren en monteren. Ze hadden al enige ervaring met het monteren en plaatsen van zelfgemaakte video’s, maar wilden hun kennis hierover uitbreiden.

AANPAK

Het concept van onze branding video is toegespitst op de drie hoofdredenen om te willen werken voor gemeente Beverwijk:

1. Alle ruimte voor groei.
2. Werken aan grote vraagstukken.
3. Aanspreekcultuur onderling.

Deze redenen hebben we gekoppeld aan werknemers, die hun eigen ervaringen deelden in de video. Dat maakte de boodschap authentiek en zorgde dat de communicatie goed aansloot op de tone of voice die al op de website (werkenvoorbeverwijk.nl) werd gehanteerd.

In een workshop monteren hebben wij laten zien hoe je de geschoten beelden zo aan elkaar plakt dat de video van begin tot eind de aandacht van de kijker vasthoudt.

RESULTATEN

De medewerkers van gemeente Beverwijk herkennen het beeld van de organisatie in de video en zijn trots op het resultaat. Ook hebben ze zelfstandig beeld leren maken en hebben ze goed leren inschatten wat zij zelf kunnen en waar zij professionele beeldmakers voor nodig hebben.

“Public Cinema maakte voor ons een prachtige brandingvideo. Het was fijn samenwerken en we zijn erg blij met het eindresultaat.”

PROJECTMANAGER: SJAAN STEINMETZ

Sjaan kwam zes jaar geleden stage lopen bij Public Cinema. Ze bleef twee jaar plakken bij de “drie mannen en een pingpongtafel” om vervolgens haar eigen weg te gaan en vorig jaar (gelukkig) weer bij ons terug te keren. Sjaan is projectmanager, producer en geeft workshops. De bestuurskundige socioloog in haar wordt blij van het creatief bezig zijn met beeld en maatschappelijke vraagstukken, net als het zien van organisaties die hun nieuwe kennis/kunde toepassen.

sjaan@public-cinema.com
06-10470515

ANDEREN BEKEKEN DEZE PROJECTEN OOK: