"Met als doel om de kloof tussen jongeren en de systeemwereld te dichten."

Vraag van de klant

Bijna 20% van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar heeft een achterstand in betalingen bij de overheid en of zorgverzekeringen. Deze keerzijde van volwassen worden is iets waar veel jongeren niet bij stil staan. Vanuit Garage2020 kwam de vraag een innovatieve oplossing te vinden voor deze problematiek. Met als doel om de kloof tussen jongeren en de systeemwereld te dichten. Zodat jongeren niet alleen bewust zijn van de zaken die ze moeten regelen, maar dit ook zelf kunnen fixen.

Onze aanpak

Public Cinema heeft een informatieplatform voor en door jongeren opgezet: “Ben jij een Baas?”. Hier worden zij in hun eigen taal aangesproken door jongerenambasadeurs. Door weg te stappen van de taal van de systeemwereld kunnen jongeren op een begrijpelijke en laagdrempelige manier gestimuleerd worden hun zaken te regelen.

Om de doelgroep te bereiken is een social media campagne opgezet, gericht op twee onderwerpen: zorgverzekering en zorgtoeslag. Deze pilot liep in twee fases: naamsbekendheid en activatie. Serieuze zaken werden luchtig behandeld in korte schurende video’s met humor. Vervolgens legden de jongerenambasadeurs in herkenbare en simpele taal uit hoe je je zaken dan precies regelen moet. Zo konden we jongeren bereiken en in actie krijgen.

Hey, jij daar!

Jongeren bereiken met straatinterviews

Korte straatinterviews om jongeren op een snelle en humoristische wijze na te laten denken hoeveel zij zelf weten van de zaken die ze regelen moeten.

Hoe bind je jongeren?

Humoristische video’s 

Langere uitgedachte video’s om jongeren met Ben jij een Baas te verbinden. Deze zijn in de thema’s van de zaken die ze moeten regelen maar het voornaamste doel is op een leuke manier laagdrempelig met belangrijke zaken bezig te zijn.

De taal van jongeren

How to video’s 

In de taal van de jongeren worden ze stapsgewijs door het aanvragen van je zorgtoeslag heengelopen.

Resultaten

300.000 jongeren tussen de 17-19 bereikt. Dat is meer dan 1 op de 3 jongeren met een social media account.

57.260 video views van meer dan 30 seconden. Dat is bijna 6 x meer dan de verwachting bij een campagne van dit budget (€1900,-)

1 op de 5 jongeren die de website bezocht klikte door naar de belastingdienst of zorgvergelijkers.

Bekijk hier meer projecten over de zorg: