Waternet/Waterschap Amstel, Gooi en Vecht opende vorig jaar de vernieuwde Ipenslotersluis aan de Diemerzeedijk. Nadat alle werkzaamheden afgerond waren, wilden ze de bewoners op het land achter de dijk ofwel de Amsterdammers informeren. Public Cinema maakte deze speelse animatievideo.

“Het verhaal van de Ipenslotersluis fris in beeld gebracht in minder dan 3 minuten. Goed gedaan door de mensen van Public Cinema!”

– Arjen ter Braak, Waternet

Uitdaging

Aanpak

Resultaat

Projectmanager

UITDAGING

Waternet wilde de bewoners van het land achter de Diemerzeedijk, ofwel de Amsterdammers informeren over de werkzaamheden aan de Ipenslotersluis en de Diemerdammersluis. De renovatie van een sluis  is een technisch onderwerp. Daarom wilde Waternet enkele leuke wetenswaardigheden over de sluis vertellen: de geschiedenis, het nut ervan en hoe de sluis gebruikt wordt. Dit en meer hebben wij in een video van minder dan 3 minuten verwerkt.

AANPAK

Om de animatie voor een breed publiek aantrekkelijk te maken, hanteerden we een speelse stijl met een knipoog en humor. Door een ‘cut out’ stijl toe te passen (zie ook PuberGezond), konden we verschillende historische beelden en fotografische elementen goed met elkaar combineren.¬†

RESULTAAT

Op de Facebook-pagina van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is de animatie 4.400 keer bekeken. De video kreeg daar 116 likes en is 78 keer gedeeld. Daarmee is het de meest gelike’te en meest gedeelde video op de Facebook-pagina tot nu toe.

PROJECTMANAGER: PETER KASBERGEN

Peter is bestuurskundige, politicoloog en filosoof. Als directeur van Public Cinema specialiseert hij zich in de vertaalslag tussen complexe vraagstukken en creatieve visualisatie. Daarnaast schrijft hij regelmatig mee aan boeken, artikelen, blogs en onderwijsmateriaal over vraagstukken in de publieke sector.

Fun fact: Peter knipt al jaren zijn eigen haar en koopt al zijn kleding tweedehands.

peter@public-cinema.com
020-7008231

Bekijk hier meer projecten over waterschappen: