Wie zijn wij?

Vanuit onze analytische achtergrond begrijpen we jouw organisatievraagstuk haarfijn. En vanuit onze creatieve kracht bedenken we samen de perfecte oplossingen. Strategisch, innovatief en gericht op impact.

De mens onthoudt:

10% van wat hij hoort

10%

20% van wat hij leest

20%

80% van wat hij ziet en doet

80%

Met andere woorden, wij mensen zijn visueel gedreven. Daarom focussen we ons bij Public Cinema op het visueel prikkelen van mensen voor maatschappelijke impact.

We werken vanuit ruim 6 jaar ervaring waarin we meer dan 350 projecten afrondden voor meer dan 100 organisaties in de (semi-)publieke sector. Met uitgebreide inhoudelijke kennis denken we mee met de opdrachtgever, en maken we de creatieve vertaalslag naar een visuele communicatie die werkt.

Dit zijn wij

Peter Kasbergen - Algemeen Directeur

peter@public-cinema.com / 0628508948

Peter is bestuurskundige, politicoloog en filosoof. Als directeur van Public Cinema specialiseert hij zich in de vertaalslag tussen complexe vraagstukken en creatieve visualisatie. Daarnaast schrijft hij regelmatig mee aan boeken, artikelen, blogs en onderwijsmateriaal over vraagstukken in de publieke sector.
Fun fact: Peter knipt al jaren zijn eigen haar en koopt al zijn kleding tweedehands.

Ruben Köster - Operationeel Directeur

ruben@public-cinema.com / 0647092211

Vanuit zijn communicatie-achtergrond was Ruben jarenlang een echte televisie-man. Als communicatiestrateeg bedenkt hij grote campagnes die veelal via sociale mediakanalen worden uitgevoerd. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de bedrijfsvoering bij op rolletjes loopt. Bovendien is hij een echt ‘mensenmens’. We kunnen dan ook met recht zeggen: ‘everybody loves Ruben’.

Fun fact: trekt in het weekend graag zijn trailschoenen aan om kilometers door de natuur te rennen.

Thijs Kasbergen - Creatief Directeur

thijs@public-cinema.com / 0626610199

Thijs is afgestudeerd jurist. Tijdens zijn studie ontdekte hij dat creativiteit zijn ware passie is. Nu bewaakt hij bij Public Cinema de kwaliteit van alles wat we doen. Niets gaat de deur uit zonder zijn goedkeuring. Daarnaast voelt hij zich in sessies met klanten als een vis in het water.

Fun fact: Thijs kookt zonder blikken of blozen een diner voor 80 man.

Victor Wollaert - Projectmanager en Regisseur

victor@public-cinema.com / 06-15503467

Victor is bedrijfskundige en fotograaf. Heeft jarenlang ervaring als ondernemer en organisatie consultant en fotografeerde voor oa. ANP en NRC. Bij Public Cinema kan hij eindelijk zijn hoofd aan zijn hart verbinden. Houdt van ingewikkelde vragen vertalen naar mooie beelden, liefst in de vorm van video. En van sparren met (potentiele) opdrachtgevers over de beste visuele oplossing en het slimste proces er naar toe.

Fun fact: rijdt met plezier op zijn racefiets en ligt graag in bad.

Sandra Janssen - Hoofdredacteur en regisseur

sandra@public-cinema.com / 0207008231

Sandra is cultuurwetenschapper en journalist met een voorliefde voor beeld. Ze doet niets liever dan haar tanden zetten in een ingewikkeld onderwerp om er dan samen met een spreker een onvergetelijk verhaal van te maken. Of het nu een reportage, documentaire of videoclip is, ze pakt alles met beide handen aan.

Fun fact: Sandra is waarschijnlijk de meest reislustige bij Public Cinema en houdt van bezig zijn in de natuur.

Marc de Wolf - Illustrator en Animator

marc@public-cinema.com / 0207008231

Marc studeerde mediastudies aan de universiteit en illustratie aan de kunstacademie. Daarmee verenigt hij analytisch vermogen en creativiteit in optima forma. Hij houdt van de diepgang bij Public Cinema en barst van de ideeën. Marc is waarschijnlijk de typische ‘creative’. Als zoiets bestaat trouwens.

Fun fact: Marc wilde vroeger striptekenaar worden. We zien hem nog wel eens een Oscar winnen.

Marleen van der Veer - Projectmanager en Ontwerper

marleen@public-cinema.com / 0207008231

Marleen volgde een bachelor grafisch ontwerpen aan de Minerva kunstacademie in Groningen. Daar ontwikkelde ze zich vooral in visual design. Tijdens haar master aan de St. Joost Academie in Breda perfectioneerde ze haar conceptuele vaardigheden. Speelse typografie en illustratie zijn belangrijke onderdelen in haar werk en dat Marleen er plezier in heeft is vaak te zien in het eindresultaat dat ze oplevert.

Fun fact: Of het nu gaat om sandboarden, skiën of praten, Marleen verbreekt graag snelheidsrecords.

Marije Dudink - Vormgever en animator

marije@public-cinema.com / 0207008231

Marije is geboren met een potlood in haar hand. Dat bracht haar vanuit de kop van Noord-Holland naar Amsterdam, om daar de opleiding Communication and Multimedia Design te volgen. Bij Public Cinema is er weinig dat ze niet doet. Animeren, monteren, storyboards en strakke designs: deze duizendpoot staat overal voor klaar. De illustraties bij alle medewerkers op de site? Ook van haar hand!

Fun fact: Marije maakt in haar vrije tijd kostuums uit bekende films en games na en draagt die naar comic conventies en fantasy fairs!

Sjaan Steinmetz - Projectmanager en Producer

sjaan@public-cinema.com / 06-10470515

Sjaan kwam zes jaar geleden stage lopen bij Public Cinema. Ze bleef twee jaar plakken bij de "drie mannen en een pingpongtafel" om vervolgens haar eigen weg te gaan en vorig jaar (gelukkig) weer bij ons terug te keren. Sjaan is projectmanager, producer en geeft workshops. De bestuurskundige socioloog in haar wordt blij van het creatief bezig zijn met beeld en maatschappelijke vraagstukken, net als het zien van organisaties die hun nieuwe kennis/kunde toepassen.

Fun fact:
Sjaan houdt van dansen, maar dat is niet het enige. Ze is ook een tafelvoetbalkoningin! En wie haar fanatisme niet aandurft, mag haar ook meenemen naar kleine winkels waar de eigenaar zelf nog achter de balie staat en liefde voor het vak ademt.

Nicolien Schermer - Visual consultant

nicolien@public-cinema.com / 06-48770376

Nicolien is opgeleid als econome en werkte jarenlang als organisatieadviseur, manager en beleidsmaker. Daarnaast tekent ze al haar hele leven en volgde ze diverse kunst- en tekenopleidingen. Bij Public Cinema combineert ze haar analytische vermogen en kennis van de wereld van onze klanten met haar liefde voor beeld. Het liefst tekent ze live de essentie van complexe sessies bij klanten in een visueel verslag. Ook helpt ze klanten met veel enthousiasme om op een visuele manier hun doelen te bereiken en geeft ze trainingen in zakelijk tekenen.

Fun fact: Als kind wilde Nicolien tovenaar of boerin worden. Nog steeds laat ze graag haar verbeeldingskracht los op (bijna) onmogelijke vraagstukken en gaat ze als het even kan met haar gezin de natuur in – het liefst naar het strand.

Joris van der Heijden - Controller

joris@public-cinema.com / 0207008231

Joris is het financiële geweten van Public Cinema en vervult graag de rol van sparringpartner voor de business. Vanuit deze rol verzorgt hij onder andere de bestuurlijke informatievoorziening en de externe verslaglegging. Van cijfers informatie maken, betekent dat in de praktijk. Met zijn kennis en ervaring loopt de bedrijfsadministratie op rolletjes en heeft iedereen op tijd de juiste informatie. Wel zo handig!

Fun fact: Joris klust graag aan zijn huis of trekt er op zijn fiets op uit om de duinen onveilig te maken.

Chantal Wijkmans - Video editor

chantal@public-cinema.com / 0207008231

Chantal is een video editor met een hart voor de zaak. Haar 9 tot 5 mentaliteit is ver te zoeken, want "een goede edit speelt in op het onderbewuste van de kijker en dat vind ik fascinerend". Ze monteert alles van trailers tot documentaires aan elkaar en als er bij de animatoren en vormgevers een extra kracht nodig is, ook dan kan Chantal helpen.

Fun fact:
Chantal heeft een passie voor film (hoe kan het ook anders?) en Aziatische beeldcultuur. Daarnaast vindt ze het leuk om haar eigen projecten te creëren waarbij ze schildert of tekent.

Jilles van Kleef - Video editor

jilles@public-cinema.com / 0207008231

Jilles is ook al zo'n manusje van alles. Hij is breed opgeleid in zowel camera, montage als regie. Hij is een steengoede editor, maar is ook niet bang om de camera op te pakken en zelf te filmen. Qua monteren vind hij de projecten van het CWI erg leuk om te monteren, omdat 'ie daar ook nog wat van opsteekt.

Fun fact: Jilles is verslaafd aan pittig eten, van ontbijt tot aan het avondeten. Daarnaast vind je 'm regelmatig op het podium als toetsenist, o.a. bij de indie-band Torii.

Mail:
LinkedIn:
Tel: 020-7008231

Ianthe Dickhoff - Marketing-communicatie adviseur

Ianthe@public-cinema.com / 0207008231

Public Cinema en social media partner Cycle Media bundelen regelmatig de krachten om creatieve campagnes voor de publieke sector op sociale media te voeren. Dat smaakte naar meer en dus werd Ianthe ingeschakeld! Ze zoekt op basis van actuele thema's uit hoe we gezamenlijk meerwaarde kunnen bieden voor onze (toekomstige) klanten.

Fun fact: Ianthe rijdt paard en weet er alles van. Nouja, bijna alles. Momenteel verdiept ze zich in de natural horsemanship methode, waarbij je het gedrag van paarden vanuit het perspectief van een paard benadert en je eigen handelen daar ook op probeert aan te passen.

Dennis Molema - Social Media Marketeer

dennis@public-cinema.com / 0207008231

Als Social Media Marketeer zorgt Dennis dat ons werk niet ongezien blijft. Via Facebook, LinkedIn, Instagram (en de nieuwsbrief) brengt hij onze video's, blogs, animaties, vlogs en illustraties in alle vormen en maten onder de aandacht bij onze huidige en toekomstige volgers. Als schakel tussen Public Cinema en social media partner Cycle Media kunnen we ook bij hem terecht voor gerichte social advertenties.

Fun fact: Dennis is een groot muziekliefhebber. Als 'The Groove Supplier' draait hij o.a. voor radio station Sublime en door het hele land in clubs en op festivals de lekkerste r&b, soul, funk, disco en soulful house muziek. Je kan hem wakker maken voor chocolade uit de koelkast.

Nienke Schachtschabel - Senior ontwerper

nienke@public-cinema.com / 0207008231

Nienke heeft ook ervaring als filmregisseur, maar nadat ze de kunstacademie volgde is ze bij diverse ontwerpbureaus aan de slag gegaan en uiteindelijk als zelfstandige gaan doen waar haar hart ligt: zich specialiseren in het maken van datavisualisaties en infographics. Omdat we bij Public Cinema maatschappelijke impact (willen) maken, is ze gelukkig bij ons terecht gekomen ;-).
Nu maakt ze schetsen voor complexe infographics, datavisualisaties, huisstijlontwerpen en andere grafische uitingen. Én Nienke denkt mee over ons mvo-beleid!

Fun fact: Nienke gaat regelmatig naar landgoed de Biesterije, om te wildplukken met vrienden.

Iris Oversier - Projectmanager, vormgever en graphic recorder

Iris@public-cinema.com / 0207008231

Iris volgde een bachelor illustratie aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna heeft ze nog twee masters gevolgd in Change Management en NLP en dit jaar voegde ze daar nog een diploma 'Visueel Leiderschap' aan toe. Dat Iris zich als een vis in het water voelt bij Public Cinema behoeft dus geen betoog. Ze vindt het leuk om zich op de inhoud van een project te storten, alles te leren en dat vervolgens te visualiseren in een verhaal. De ultieme verbinding tussen linker- en rechterhersenhelft!

Fun fact: Iris houdt van bootcampen, maar is in haar vrije tijd ook met regelmaat achter de piano te vinden.

Thyra Margarita - Stagiaire animatie

thyra@public-cinema.com / 0207008231

Thyra is onze stagiaire animatie. Ze studeert mediavormgeving aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en specialiseert zich in... animatie! Bij Public Cinema kan ze haar kennis toepassen in de praktijk en heeft ze het extra naar haar zin, omdat we volgens haar zo'n gezellig team zijn.
Na de stage wil ze er even een jaartje tussenuit om vervolgens bij het HKU in Utrecht een animatie-expert te worden. We zien haar daarna vast wel weer bij ons verschijnen 😉.

Fun fact: Als er op een feestje een beer-pong tafel staat, ga er dan maar vanuit dat fanatieke Thyra vooraan staat.

Amber Markus - Stagiaire creatieve bestuurskunde

amber@public-cinema.com / 0207008231

Stagiaire Amber heeft bestuurs- en organisatiewetenschap gestudeerd en wil graag werken bij de politie of bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Maar voordat ze dat voor elkaar gaat boksen, is ze bij ons vooral (creatieve) kennis en ervaring aan het opdoen binnen de publieke sector. Die ze vervolgens kan meenemen als ze een master 'Crisis- and securitymanagement' of master 'Public Management and Leadership' gaat volgen in Leiden.

Fun fact: Ambitieuze Amber studeerde aan de Universiteit in Rome en heeft vanuit daar bij ons gesolliciteerd! Als alles volgens plan verloopt, heeft ze straks aan maar liefst 4 uni's gestudeerd: Amsterdam, Leiden, Utrecht en Rome. Verder heeft de 21-jarige een kleine nieuwsverslaving ontwikkeld. Ze weet als eerste wat er speelt in het land, want kijkt minstens twintig keer per dag op haar NOS-app.

Esther van Amstel - Stagiaire camera en editing

esther@public-cinema.com / 0207008231

Esther studeert Communicatie en Multimedia Design aan de Avans Hogeschool in Breda. Bij Public Cinema mag ze de studieboeken laten liggen en kan ze haar camera- en montagekunsten in de praktijk brengen voor uiteenlopende projecten.
De vertaalslag van complexe inhoud naar beeld maken vindt ze leerzaam en daarmee impact maken nog leuker. Na haar studie gaat Esther misschien wel naar Londen om een master Documentary Filmmaking te volgen.

Fun fact: Esther heeft onze Marije leren kennen bij een Cosplay event, waar ze haar kinderdroom najaagt om een prinses of ridder te zijn. Ze heeft bij ComicCon zelfs een prijs gewonnen voor 'beste performance'!

Valerie van Elzelingen - Stagiaire grafisch vormgeving

valerie@public-cinema.com / 0207008231

Stagiaire Valerie heeft 1 jaar biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar ging daarna studeren aan de TU Delft, waar ze haar bachelor Industrieel Ontwerpen heeft gehaald. Bij ons op kantoor weet ze raad met infographics en helpt ze grafisch ontwerpen.
"Omdat we met zo'n kleine groep zijn lijkt het net een grote familie", aldus Valerie over het team. Ons hart smelt.

Fun fact: Je zou het niet van haar verwachten, maar Valerie is gek van Formule 1. Ze kijkt alle races en kwalificaties met voor- en nabeschouwing! Als ze dan nog tijd over heeft, maakt ze zilveren sieraden.

Evianne van Hartingsveldt - Freelancer grafisch vormgeving

evianne@public-cinema.com / 020-7008231

Evianne kwam als stagiaire bij Public Cinema en kun je nu één keer per week op de werkvloer vinden als freelancer, waar ze inspringt bij de grafische projecten. Met een oog voor detail en grote nieuwsgierigheid werkt ze onder andere aan infographics, jaarverslagen en illustraties.
Na haar bachelor Industrieel Ontwerpen doet zij nu de master van het jaarprogramma van de Bildung Academie, waar ze zich bezighoudt met diverse maatschappelijke onderwerpen.

Fun fact: Na een lange dag studeren houdt ze ervan om dingen met haar handen te maken, zoals aardewerk, armbandjes en tekeningen. Ze verzamelt ook foto’s van gele huizen, omdat die haar aan vakantie, zon en schattige dorpjes doen denken.

Yvette Dorrepaal - Freelancer Camjo & Regie

yvette@public-cinema.com / 0207008231

Yvette is iemand waar we graag mee werken. O.a. De Bascule en Gemeente Den Haag (Duindorp) zullen dat begrijpen, want daarvoor heeft ze uit naam van Public Cinema goed werk verricht. Momenteel werkt ze mee aan kleinere opdrachten waar we extra hulp bij kunnen gebruiken. Dat kan zijn op het gebied van camjo, regie of montage. Portretten maken vindt ze het leukst om te doen; uitpluizen waarom iemand doet wat hij/zij doet en dat mooi in beeld brengen. En dat kan ze als geen ander!

Fun fact: Yvette kan je wakker maken voor watermeloen of frambozen en bouwt naast haar werk voor Public Cinema aan haar singer-songwriter carrière!