Na de leuke reacties op mijn eerste blog ‘2018 in beeld‘ leek het mij een goed idee om aan het einde van elk kwartaal een aantal van onze afgeronde projecten uit te lichten die nog niet op de site staan. Tel daar een aantal beelden van anderen bij op die we bespraken tijdens onze maandelijkse pizza-avonden en je hebt een blog vol inspiratie voor je organisatie om meer te doen met beeld!

Public Cinema / Babyconnect

Als zwangere vrouw krijg je met verschillende zorgverleners te maken. Veel systemen van zorgverleners sluiten echter niet (goed) op elkaar aan. Hierdoor is digitale informatie-uitwisseling niet of beperkt mogelijk en worden gegevens vaak overgetypt (tijdrovend) of mondeling doorgegeven (kans op vergissingen). Voor Babyconnect maakten we een animatie video waarin het belang uitgelegd wordt van informatie-uitwisseling tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling.

Namibia – The Cuban Women’s Boxing Revolution

Als muziekliefhebber krijg ik een glimlach op mijn gezicht bij het zien van deze video. Het ritme en de beelden gaan zó goed hand in hand dat het de video energieker maakt en de wilskracht van deze vrouw bijna versterkt. Door ruwe beelden te gebruiken, snelle overgangen en de stem van Namibia zelf, zijn de twee minuten voorbij voor je het doorhebt.

Public Cinema / Omooc – Digitalisering doet ertoe

Wie ons op social media volgt of onze nieuwsbrief ontvangt, kan het bijna niet gemist hebben; de reeks video’s die we opnamen voor Omooc. We gingen op pad met Wouter Welling, beleidsadviseur Digitale Overheid bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om tot zes inzichten te komen over de impact van digitalisering op het werk van de overheid. Bekijk de samenvatting hieronder of check alle video’s via het kanaal.

Buster Williams with Gene Ammons and Sonny Stitt

Wát gaaf gedaan, deze animatie! Ik ben sowieso niet vies van jazz en in dit geval sluiten de experimentele stijl die gehanteerd wordt (de combinatie van collages, patronen en vectoren) in combinatie met de stem van Buster Williams en het persoonlijke verhaal wat hij vertelt, erg goed aan. Bekijk ook deel twee op het Vimeo kanaal van Igor en Valentine.

Public Cinema / Wepublic – Infographic Provinciale Statenverkiezingen (gevolgen Rutte III)

Samen met Wepublic houden we de politiek in de gaten. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen maakten we deze infographic die aansloot bij het blogartikel dat Wepublic op hun site plaatste. Ik vond Rutte, Klaver en Baudet erg leuk gedaan. Goed werk van onze Marc! Na de verkiezingen hebben we overigens voor iedere provincie een infographic gemaakt met de uitslag, de top issues en mogelijke coalities.

 

Public Cinema / Stop met vacatureteksten!

Veel organisaties in de publieke sector hebben moeite met het vinden van geschikte kandidaten voor hun openstaande vacatures. Ianthe schreef een blog met advies en ik dook in artikelen en onderzoeken om vervolgens samen met mijn collega Toby van Cycle Media een whitepaper vol met tips, statistieken, een interview met een expert en een voorbeeld casus te schrijven. Maar om op social media de boodschap wat korter en bondiger te verkondigen, hebben we deze video opgenomen. Leuk geworden, toch? Wil je zelf ook meer met video aan de slag voor jouw organisatie?  Check dan ook onze gratis video-opleiding.

Hoe woont de Vlaming?

Als je in een televisieprogramma de uitkomsten van een uitgebreid onderzoek onder 2000 Vlamingen wilt presenteren, kun je de presentator vragen dit te doen, maar dat is saai en onhandig. De uitkomsten in een infographic gieten en dat in beeld brengen is beter, maar ook niet ideaal. Daarom hebben de creatievelingen van Visuals Internationals er een animatie van gemaakt met mooie kleuren, overgangen en structuren. Droge informatie zó presenteren dat je tot het eind blijft kijken, dat is knap werk.

Public Cinema / De balie – Francis Fukuyama 

De Balie in Amsterdam nodigt herhaaldelijk interessante gasten uit om te spreken over kunst, cultuur, politiek en maatschappelijk actuele thema’s. Het is dan ook een voorrecht dat wij sommige internationale sprekers in beeld mogen brengen. Eerder plaatste ik op social media een video die we opnamen met Zineb El Rhazoui over sociale rechtvaardigheid en de vrijheid van meningsuiting. In onze nieuwste video voor De Balie sprak socioloog, politicoloog en filosoof Francis Fukuyama zich uit over nationalisme en identiteitspolitiek.

Public Cinema / Randstedelijke Rekenkamer – Infographic Uithoflijn

Tussen Utrecht Centraal en de Uithof ligt de veelbesproken sneltramverbinding de Uithoflijn. Voor de Randstedelijke Rekenkamer maakten we een uitgebreide infographic van de tijdlijn die bij het project hoorde. Bekijk ‘m hier of klik op het voorbeeld hieronder.

Public Cinema / Raad voor Openbaar Bestuur – Stemleeftijd naar 16 jaar?

Dat de meesten van ons de 18 al even gepasseerd zijn, wil niet zeggen dat we niet weten hoe we een serieuze vraag zo in beeld moeten brengen dat het zowel volwassenen als pubers aanspreekt. Dat bewijst deze ontzettend toffe animatie voor Raad voor Openbaar Bestuur wel.

Heb jij zelf ook een mooie animatie, video of ander beeld gemaakt of gezien? Deel het vooral in een reactie onder dit artikel en misschien kan ik er in mijn volgende blog anderen mee inspireren!

Wil je dat we voor jouw organisatie aan de slag gaan om meer beeld in te zetten? Neem dan contact met ons op.


Deze blog is geschreven door Dennis Molema, onze social media marketeer.

We helpen organisaties optimaal te presteren door beeld in te zetten. In onze blog delen we inzichten die jouw organisatie daarbij kunnen helpen.