Blog

Public Cinema helpt organisaties optimaal te presteren door beeld in te zetten. In onze blog delen we inzichten die jouw organisatie daarbij kunnen helpen.

2018 in beeld

By Alle vormen, Video

Nu 2019 nadert en de jaarlijstjes ons om de oren (gaan) vliegen, doe ik een poging samen te vatten wat we het afgelopen jaar bij Public Cinema gedaan hebben, wat ons inspireerde en wie dat hebben gedaan of nog steeds doen.

Read More

Drie redenen waarom een animatie de enige manier is om de blockchain goed uit te leggen

By Animatie

De blockchain; we zijn inmiddels wel weer een beetje aan het woord gewend. De dalende lijn van de hype cycle is waarschijnlijk ingeslagen, de bitcoinkoorts is gezakt tot. Je wordt er niet meer in gesprekken om de haverklap mee om je oren geslagen, zonder dat je echt mee kan praten. We hebben allemaal geaccepteerd dat we een beperkt begrip hebben van hoe het ongeveer werkt of waar het ongeveer voor gebruikt wordt. Nu wachten we rustig af tot het misschien de wereld drastisch gaat veranderen.

Read More
header mobiel filmen

5 tips voor het maken van een vakantiefilm met je mobiel

By Video

Na twee weken vakantie kwamen we thuis, lagen de bandjes op tafel en konden we met het gezin lachen om homevideo’s. Want zeg eens eerlijk, 80% van het vakantiebeeld is bewogen of kwalitatief slecht. Tegenwoordig is het een heel ander verhaal, ik schiet de mooiste vakantievideo’s, gewoon met mijn mobiel! Met deze tips en gadget wordt het filmen van een vakantievideo een wissewasje.

Read More

Samen stoppen we de rat!

By Video

“En dan sta je opeens oog in oog met een rat.” Eind 2016 werd Public Cinema gevraagd mee te denken over de aanpak van een opkomend probleem: steeds meer buurten in Amsterdam (en in heel Nederland) hebben een rattenplaag. Hoe meer we ons verdiepten in de rat, hoe complexer het probleem werd.

Read More

Het rapport is dood, leve de film!

By Alle vormen, Animatie, Video

Overheden, onderzoeksinstituten en consultancybureaus schrijven nog veel te vaak alleen een vuistdik rapport dat niemand leest. Als dat met publiek geld gebeurt, is dat niet te rechtvaardigen. Kennis moet ook met korte films beschikbaar worden gemaakt. Omdat de kennis dan veel meer mensen bereikt, en omdat de impact van een rapport dan veel groter is.

Read More