
Onze meest recente pizza avond stond in het teken van animatie. Hieronder een greep uit de verzameling animaties die wij toen hebben gekeken en besproken.
Public Cinema helpt organisaties optimaal te presteren door beeld in te zetten. In onze blog delen we inzichten die jouw organisatie daarbij kunnen helpen.
Onze meest recente pizza avond stond in het teken van animatie. Hieronder een greep uit de verzameling animaties die wij toen hebben gekeken en besproken.
Wat als je geen grote, professionele camera hebt om binnen je organisatie te vloggen? Kan dat dan ook met je smartphone? Ruben geeft antwoord.
In ‘De publieke geheimen van…’ legt Ruben geheimen bloot en geeft hij tips en tricks op het gebied van video, animatie, social media, grafisch ontwerp en andere vakgebieden waarin we thuis zijn. In deze eerste video: het green screen!
De populariteit van superheldenfilms is al jaren aan het stijgen en lijkt niet te stoppen. Door velen worden ze gezien als oppervlakkige geldtrekkerij. Het succes van dit genre komt echter niet vanuit het niets en kan waardevolle lessen bieden voor elke creatieveling.
Foto’s maken op vakantie is tegenwoordig heel makkelijk met je smartphone altijd binnen handbereik. Maar er zijn nog veel leukere manieren om je vakantieherinneringen vast te leggen door middel van beeld…
Sketchnoting is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van schetsen en notuleren. Iris geeft 5 redenen waarom iedereen dit zou moeten doen.
Het is zondagavond. Je kijkt hoe laat het is… 21:00 uur. Het lichtelijk nare gevoel bekruipt je dat je nog maar even kan genieten van je vrije avond, want morgenochtend moet je weer werken. Bah! Herken je het gevoel? Ik niet. In deze blog leg ik uit waarom.
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 82,5 procent van de mobiele gebruikers hun telefoon verticaal houdt om video’s te bekijken, ook als deze video’s horizontaal zijn. Het klinkt dus logisch om video’s verticaal te maken, maar zitten we daar als gebruikers op te wachten?
Aan het einde van elk kwartaal zet Dennis een aantal van onze projecten en interessante beelden van anderen op een rij. Inspiratie voor je organisatie om meer te doen met beeld.
Verbeelding, levenslessen, ontsnappen aan de realiteit en humor zijn belangrijke redenen waarom je als volwassene kinderboeken zou moeten (blijven) lezen.
De afgelopen jaren werden vacature video’s steeds vaker op social media ingezet. Ook wij gingen met vacature video’s aan de slag voor onder andere gemeenten en zorginstellingen. Wij delen graag wat van onze inspiratie.
Als je je bewust bent van de montagetechnieken die gebruikt worden om een verhaal te vertellen, dan kan je op een hele andere manier naar series of films op Netflix kijken.
Steeds meer werkgevers bieden werkplekken online aan en steeds meer mensen vinden hun baan online. Maar hoe kun je daar als HR-manager of recruiter het beste gebruik van maken? En hoe zit dit in de publieke sector? Wij willen jou graag op weg helpen bij het vinden van geschikte kandidaten op de krappe arbeidsmark
Overheidszaken regel je tegenwoordig steeds vaker digitaal. Ook communiceren met de overheid gaat steeds minder vaak via de ‘traditionele wegen’ zoals de gemeentebalie of de telefoon. Toch zitten er nog veel haken en ogen aan de digitale dienstverlening en communicatie van de overheid.
Nu 2019 nadert en de jaarlijstjes ons om de oren (gaan) vliegen, doe ik een poging samen te vatten wat we het afgelopen jaar bij Public Cinema gedaan hebben, wat ons inspireerde en wie dat hebben gedaan of nog steeds doen.
De blockchain; we zijn inmiddels wel weer een beetje aan het woord gewend. De dalende lijn van de hype cycle is waarschijnlijk ingeslagen, de bitcoinkoorts is gezakt tot. Je wordt er niet meer in gesprekken om de haverklap mee om je oren geslagen, zonder dat je echt mee kan praten. We hebben allemaal geaccepteerd dat we een beperkt begrip hebben van hoe het ongeveer werkt of waar het ongeveer voor gebruikt wordt. Nu wachten we rustig af tot het misschien de wereld drastisch gaat veranderen.
Hoe (en waar) bereik je – binnen deze krappe arbeidsmarkt – jouw ideale kandidaat om hem of haar te enthousiasmeren om bij jou te solliciteren? We nemen je mee in een succesvol voorbeeld van de gemeente Delft en hoe zij via social media de juiste kandidaat hebben gevonden voor één van hun vacatures.
Waarom duurt het toch allemaal zo lang voordat we allemaal gaan doen wat er nodig is? Nienke schreef een blog met inzichten en mogelijke antwoorden.
Vrijwel niemand heeft tijd om grote hoeveelheden data uit te lezen en te verwerken. Daarom doen een klein groepje mensen of zelfs computers dat voor ons. Zij visualiseren de data zodat we in een oogwenk begrijpen wat er aan de hand is. Maar trekken we wel altijd de juiste conclusies?
Wie communiceert er tegenwoordig níét met beeld? Waarom blijven we dan eigenlijk nog dikke rapporten schrijven die niemand leest? Toch denk ik dat er altijd een rol blijft voor tekst.
Na twee weken vakantie kwamen we thuis, lagen de bandjes op tafel en konden we met het gezin lachen om homevideo’s. Want zeg eens eerlijk, 80% van het vakantiebeeld is bewogen of kwalitatief slecht. Tegenwoordig is het een heel ander verhaal, ik schiet de mooiste vakantievideo’s, gewoon met mijn mobiel! Met deze tips en gadget wordt het filmen van een vakantievideo een wissewasje.
Zeg eens eerlijk, waarom maakt jouw organisatie een jaarverslag? Is het een moetje – een jaarlijkse verplichting om verantwoording af te leggen. Of, zien jullie het als een soort reisverslag vol mooie beelden? Als iets om trots op te zijn. Maar hoe doe je dat, hoe maak je een visueel jaarverslag?
We zijn hartstikke verslaafd aan onze smartphone en social media. De oorzaak daarvan is duidelijk. De gevolgen kunnen groot zijn. De enige oplossing: afkicken.
Vloggen alleen iets voor jongeren? Think again, vloggen heeft in het professionele leven ook veel te bieden! Het geeft een blik op de organisatie vanuit de ogen van medewerkers. Maar hoe pakt je dit aan?
Onlangs hielden we met Public Cinema onze eerste kennis- en inspiratiesessie ‘Blikopener’. Doel van deze ‘Blikopener’ sessies: verkennen hoe je binnen een bepaalde sector op een innovatieve manier beeld kan inzetten. We begonnen met de jeugd(gezondheids)zorg. Wat leerden we daar van de deelnemers?
Design thinking is hot. Een techniek die je hierbij kan helpen is visualisatie. Vaak wordt beeld pas ingezet aan het eind van het proces, wanneer de ideeën al bedacht zijn. Maar eigenlijk is dat zonde, want met beeld genereer je juist nieuwe ideeën.
Wat communicatie-afdelingen doen lijkt soms wel magie. Maar er is steeds meer keiharde wetenschap én keiharde data over wat wel en niet werkt in communicatie. Tijd om die inzichten toe te passen.
Met design thinking kun je op een creatieve manier complexe vraagstukken aanvliegen en snel tot innovatieve ideeën komen, waarbij je je burger centraal stelt. Maar wat is het nou precies? En hoe kun je het in je eigen organisatie toepassen? Kortom: wat kun jij leren van de ontwerper?
Ethos, pathos en logos. Het zijn al 2.000 jaar de klassieke technieken om een publiek te overtuigen. Combineer die technieken met de nieuwste visuele middelen, en je hebt een gouden combinatie.
“En dan sta je opeens oog in oog met een rat.” Eind 2016 werd Public Cinema gevraagd mee te denken over de aanpak van een opkomend probleem: steeds meer buurten in Amsterdam (en in heel Nederland) hebben een rattenplaag. Hoe meer we ons verdiepten in de rat, hoe complexer het probleem werd.
We zeggen dat we authenticiteit belangrijk vinden, maar eigenlijk is dat niet zo. We worden liever voor de gek gehouden. Waarom is dat vaak niet erg, maar soms wel?
Één beeld zegt meer dan duizend woorden is een alom bekend spreekwoord. Maar, waar komt het eigenlijk vandaan? Wat wordt er mee bedoeld? En wat maakt beeld zoveel krachtiger dan woord?
Wat heb je nodig om je boodschap bij jongeren over te brengen? Beeld en snelheid lijkt het antwoord.
Communiceren is nog ouder dan de weg naar Rome. Maar hoe we communiceren verschilt van tijd tot tijd. Wat brengt de huidige beeldrevolutie ons?
Hermann Scheer en Hans-Josef Fell zijn de architecten van het Duitse duurzame energiebeleid. Daardoor is Duitsland nu al 17 jaar koploper op het gebied van duurzame energie. Hoe kregen ze dat voor elkaar?
Toen Halbe Zijlstra aftrad met een snik, was vriend en vijand het erover eens: zijn emotie maakte hem menselijk. Maar deze 4 politici gebruikten emotie pas echt overtuigend.
Het opkomstpercentage van de gemeenteraadsverkiezingen is eindelijk weer uit het dal gekropen. Welke rol heeft de inzet van beeld op Facebook daarin gespeeld?
Binnenkort gaan we weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Of eigenlijk: niet stemmen. Wat kunnen we doen aan dalende opkomstpercentages, terwijl gemeentes steeds belangrijker worden?
Het gaat over vloggen. Het gaat over complexe onderwerpen beter begrijpen met beeld. En het gaat over visuele communicatie als basisvaardigheid. Drie trends voor 2018.
Overheden, onderzoeksinstituten en consultancybureaus schrijven nog veel te vaak alleen een vuistdik rapport dat niemand leest. Als dat met publiek geld gebeurt, is dat niet te rechtvaardigen. Kennis moet ook met korte films beschikbaar worden gemaakt. Omdat de kennis dan veel meer mensen bereikt, en omdat de impact van een rapport dan veel groter is.
Politievlogger Jan-Willem is razend populair. Wat laat hij ons met zijn vlogs zien over zijn eigen manier van communiceren en over corporate communicatie?
De film Minority Report liet ons 15 jaar geleden de toekomst zien: visueel en associatief werken. Nu is dat geen sciencefiction meer. Het is aan de orde van de dag. Waarom is dat zo?
Documentairemakers bereiken miljoenen mensen, weten bewustzijn te creëren én gedragsverandering te bereiken. Hoe doen ze dat? En wat kan jij daarvan leren?
De verkiezingsuitslag maakt duidelijk dat kiezers een écht andere toekomst willen: een veel duurzamere toekomst. Hoe ga je daarmee aan de slag?
BN’ers, overheden en bezorgde burgers proberen met verkiezingsspotjes niet-stemmers naar de stembus te krijgen. Hoe pakken ze het aan? En wat vertelt ons dat over de staat van de democratie?
Als politicus bereik je de kiezer tegenwoordig online met video. Hoe pakken de verschillende politieke partijen dit aan? Wie is top, en wie is flop?
Wanneer is een ‘filmpje’ geen filmpje meer, maar een manier om miljoenen euro’s aan kosten te besparen? Als dat filmpje een 3D-visualisatie van een gebouw is, waarmee je inspraaktrajecten drastisch verkort en onderhoud sterk vereenvoudigd.
Alle gemeentes in Nederland maken de komende jaren een omgevingsvisie. Waarom is het cruciaal dat dit ook echt een visie is. En hoe je dat eigenlijk: een visie opstellen?
De afgelopen tijd gaat het over meer dan lifestyle, mode en make-up bij een aantal vloggers. Ze doen een oproep aan hun volgers te gaan stemmen op 15 maart.
Jongeren die met hun vlogs zorgen voor onrust op straat: Zijn zij de oorzaak van het probleem of zijn ze het symptoom van een groter onderliggend probleem?
Wetenschappelijke artikelen worden niet veel gelezen. Als het onderwerp van zo’n artikel heel belangrijk en interessant is, moet je er iets anders mee doen om veel mensen te bereiken. Samen met CORPNET lukte ons dat: met een animatiefilm.
Het huidige systeem van inburgeringscursussen werkt niet. Wij stellen een radicaal nieuwe manier van inburgeren voor: een online en multimediaal leerplatform. Doe je mee om het te maken?
Overal om ons heen is beeld. We consumeren en produceren beelden aan de lopende band. Waarom doen we dat in onze organisaties dan nog niet? Die transformatie kun je nu maken. Met een visueel partner.
Voor ondernemers zoals Wouter en Wil van In Ovo willen wij met Public Cinema altijd wel werken. Zij werken aan een van de belangrijkste vraagstukken van de toekomst, wie wil daar niet bij zijn?
De schoolexamens bereiden scholieren onvoldoende voor op hun toekomst. Welke essentiële vaardigheden toetsen we niet, en leren we ze ook niet?
Tijdens dodenherdenking wordt pas sinds 2 jaar beeld ingezet. Ook dit jaar zal er weer een video met het persoonlijke verhaal van de kransleggers worden getoond op grote schermer op de Dam. Waarom werkte dat zo goed, en wat leren we daarvan over breken met tradities?
Voor de stichting Medical Business maakten we online courses. Door dit revolutionaire project zal de toekomst van de zorg er anders uitzien.
De werkelijkheid verzin je niet, de toekomst wel. Wat kunnen we leren van mensen die goed zijn in het verzinnen van de toekomst?
Op televisie en internet zien we steeds meer pratende mensen voorbijkomen. Waarom is dat soms leuk om naar te kijken maar vaak niet? En wat kunnen we eraan doen?
Jaarlijks produceren we met elkaar miljoenen rapporten, artikelen en PowerPoint presentaties. De vraag is wat we daarmee bereiken. Ik bied je een eenvoudige formule om anders te denken. Niet meer in termen van output, maar impact.